Aquest pròxim dimecres 1 de desembre continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el VII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els sis anteriors celebrats en 2018, 2019, hivern i tardor de 2020, i primavera del present any, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, encara que les circumstàncies sanitàries van obligar al trasllat de l’espai per un altre més ampli.

En aquesta sessió recitarà Diego Villagordo, que tancarà el cicle iniciat el 13 d’octubre passat. Nascut a Formentera del Segura en 1983, és llicenciat en Ciències del Treball. Ha participat en diversos tallers d’escriptura. Escriu poesia i relat curt des de molt jove, així com lletres de cançons.

Ha publicat el poemari “Versortes” (Ed. Llibreria Códex, Orihuela, 2021), il·lustrat per l’oriolà Tete Navarro. També ha publicat alguns poemes en revistes i en nombroses antologies.

A més, té inèdits els poemaris “Pétalos de plomo”, “De Formentera a Orihuela en pasos de haiku”, “Greguerías, aforismos y otras ocurrencias” i “No es barro todo lo que reluce, que és una plaqueta més que un poemari per la seua extensió i està inspirat en la DANA que va assolar la comarca de la Vega Baixa en 2019.

Entre els guardons i esments rebuts destaquen el Primer Premi en l’II Concurs de Poesia “Barbacha. Miguel Hernández i el futbol”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández, amb el poema “En el terreno de juego”(2018); el Primer Premi en el V Concurs Literari d’Haikus “Homenaje a las mujeres” (2019); el Primer Premi en el V Concurs Literari de Dècimes “Un libro, una vida”, amb el poema “Transmutación” (2019); el Primer Premi en el V Concurs Literari de Minipoemas “Un caleidoscopio de letras”, amb el poema “Ritual” (2019); el Primer Premi en el VII Certamen de Poesia “Valores humanos” amb el poema “Edén tangible” (2021); finalista de l’I Premi de poesia “Rosa Butler” organitzat per l’Ateneu literari de Puerto Real (Cadis), amb el poema “Un “sí” en el viento” (2021).