El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Alacant ha assignat dos dies per a les seues principals varietats de raïm, amb l’objectiu de promoure els seus valors, destacar la seua singularitat i sensibilitzar entorn d’elles com dues dels patrimonis mediambientals més importants de la zona.

El 16 de juny de 2021 serà el Dia de la Moscatell, la varietat blanca més important històricament de la zona i la que està més vinculada amb la comarca de la Marina Alta en els bancals de la qual i plans d’estén configurant el seu paisatge. Una varietat molt ben adaptada a la zona expressiva de la seua influència marinera combinada amb una fèrtil agricultura.

Per a aqueix dia es promouran diverses iniciatives com a concurs de fotos, promoció dels cellers i restaurants en la zona, sensibilització de xiquets, etc.

Serà el 12 de novembre el dia triat per a la Monastrell, perquè és el dia que se celebra l’aniversari del Congrés Internacional que va reunir a Alacant a diferents personalitats d’aquesta varietat en el món en 2015. Un altre conjunt d’activitats entre culturals, tècniques i socials formaran part del programa per a enguany.

“La nostra vinya és clau en aquesta regió i sensibilitzar al màxim sobre ell i donar-li tota la importància que mereix és clau tant per a la sostenibilitat del sector, com la de tota la societat mediterrània”, afig el president de la DOP Alacant Antonio M. Navarro en presentar aquestes iniciatives.