El Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir es transformarà la setmana vinent en una sala de cinema per a acollir la projecció de quatre interessants pel·lícules. D’aquesta manera s’allarga la programació del 35 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, que converteix un any més la Vila Romana en una de les seues seus.
Les sessions seran a les 22 hores. El dilluns 10 de juliol es projectarà ‘Elvis’, de Baz Luhrmann. La pel·lícula, protagonitzada per Austin Butler, Tom Hanks i Olivia DeJonge, entre altres, explora la vida  i la música d’Elvis Presley a través del prisma de la seua relació amb el coronel Tom Parker, el seu enigmàtic mánager. La història aprofundeix en la complexa dinàmica que existia entre Presley i Parker, que abasta més de 20 anys, des de l’ascens de Presley a la fama fins a la seua fama sense precedents, en el context de la revolució cultural i la pèrdua de la innocència als Estats Units. I en el centre d’aqueix periple està Priscilla Presley, una de les persones més importants i influents en la vida d’Elvis.
El dimarts 11, es passarà ‘Un nuvi per a la meua dona’, de Laura Mañá. Comèdia protagonitzada per Belén Cuesta, Diego Martín, Hugo Silva i Joaquín Reyes, entre altres, que ens acosta la història de Diego, qui vol separar-se de la seua dona Lucía, però no sap com dir-li-ho. Està fart dels seus neuras i les seues queixes constants, i fa temps que ha perdut l’espurna que li va enamorar. Incapaç de dir-li-ho a la cara, recórrec al Corb Flores, un famós seductor dels d’abans, que intentarà enamorar a Lucía perquè siga ella qui acabe amb el seu matrimoni.
El dimecres 12, la Vila Romana de l’Albir acollirà la projecció de ‘El pitjor veí del món’, de Marc Foster. Pel·lícula protagonitzada per Tom Hanks, qui dona vida a Otto, un vidu rondinaire i molt obstinat. Quan una alegre jove família es muda a la casa del costat, Otto troba la forma de la seua sabata en l’espavilada, i molt embarassada, Marisol, amb la qual entaularà una molt improbable amistat que posarà el seu món potes enlaire. Un remake de la pel·lícula sueca ‘A man called Ove’, de 2015.
Finalment, el dijous 13, es projectarà ‘Model 77’, d’Alberto Rodríguez. Pel·lícula protagonitzada per Miguel Herrán, Catalina Sopelana, Javier Gutiérrez, Jesús Carroza i Fernando Tejero, entre altres. Ambientada a la Barcelona de 1977, en la presó Model, Manuel, un jove comptable, empresonat i pendent de judici per cometre un desfalc, s’enfronta a una possible pena d’entre 10 i 20 anys, un càstig desproporcionat per a la quantia del seu delicte. Prompte, al costat del seu company de cel·la, s’uneix a un grup de presos comuns que s’està organitzant per a exigir una amnistia. S’inicia una guerra per la llibertat que farà trontollar-se el sistema penitenciari espanyol.
D’aquesta manera, el 35 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi es trasllada a la zona turística de Platja Albir, amb un cicle de cinema a l’aire lliure en un entorn immillorable, com és el Museu a l’aire lliure Vila Romana. Totes les sessions seran a les 22 hores i el preu de l’entrada serà de 3 euros.