Quan el benissero Raúl Martínez va escriure el guió de “Dios Te Salve, María”  mai va imaginar que la seua història recorreguera el país de punta a punta i traspassara les fronteres. Si fa uns dies va estar a Còrdova, ara viatjarà 841,7 km per a participar en Sant Sebastià.
Seran els donostiarres els qui s’estremisquen amb la interpretació de l’actriu teuladina Rosa Català qui, encarnant a María, els traslladarà a la dècada dels 70. María viu la seua joventut en plena maduresa després d’una estricta infància ambientada en el si religiós. Només necessiten 12 minuts per a deixar pegats a la butaca als seus espectadors.
Un “déjà vu” dirigit per José Miguel Idígoras que fa que els dies, encara que semblen iguals, siguen molt diferents i que ens farà, gràcies a la fabulosa interpretació de l’actriu, ficar-nos en la pell del seu protagonista.
Les bones notícies mai venen soles i, a les seues nominacions a Kosovo, Còrdova, Teulada (on es van alçar amb dos premis) la seua preselecció a Torrent i la participació en festivals de la talla de Alfaz de Pi i Dénia, ara són finalistes en la 4t edició del Kursaal Film Festival de Sant Sebastià (KFFSS).

Un festival l’objectiu del qual és “posar en valor el talent dels cineastes”, i per això empren la modalitat d’exhibició en streaming per a alliberar-se de les limitacions de temps i espai dels festivals físics, podent acollir moltíssimes més pel·lícules i aconseguir a més espectadors cada any (8.045 espectadors l’any 2022).

“Dios Te Salve, María” al costat dels altres curts seleccionats es projectarà en streaming del 15 de setembre al 8 d’octubre, arribant així a milers d’espectadors de tot el món.