El dissabte 4 de setembre donarà principi el Festival L’Alfàs en Jazz, que enguany celebra la seua vint-i-huitena edició i que presenta un cartell amb quatre concerts, que es tindran lloc els dissabtes 4, 11, 18 i 25 de setembre, a les 21 hores, a l’auditori de la Casa de Cultura. Està prevista la participació de Aldapeko Basque Latin Jazz, Womblues, MoreThanJazz Quintet i Manolo Valls Quintet.
Així ho ha destacat el regidor de Cultura, Manuel Casado, durant la presentació de la programació al costat del director de la Casa de Cultura, Vicente Escrig.
Aquest és el primer festival que acull la Casa de Cultura després dels mesos d’estiu. La història d’aquest festival ha discorregut paral·lela a la del jazz modern i a la de les seues grans figures. Durant els seus quasi tres dècades d’història han recalat a l’Alfàs del Pi músics tan emblemàtics com Lou Bennet, Tete Montoliu, Pedro Iturralde o Ximo Tébar. Un certamen que ha sabut mantindre’s i reinventar-se amb el pas del temps.
Aquesta vint-i-huitena edició de L’Alfàs en Jazz s’iniciarà el dissabte 4 amb el concert de Aldapeko Basque Latin Jazz, formació que naix com un projecte personal de Imanol Iribarren (piano) en el qual la música tradicional basca s’uneix a ritmes llatins i harmonies de jazz. L’espectador tindrà l’oportunitat de gaudir de la música popular de diferents racons d’Euskal Herria, escoltant la transformació de les melodies més populars després del seu viatge pel món, sense perdre la seua essència. Patricia Mancheño (baix elèctric), Eva Catalá (congas), Manu Pinzón (bateria), Peio Irigoien (txistu, dolçaina, trompeta), Asier Ardaiz (trompeta), Álvaro Jarauta i Iñigo Corao (trombó) completen la formació.
El dissabte 11 es pujarà a l’escenari de la Casa de Cultura Womblues. Tres dones artistes uneixen les seues veus i els seus respectius instruments per a compartir experiències i sensibilitats sobre l’escenari. Tres vivències del blues diferents s’entrellacen en un concert que busca l’alquímia conjunta per a transformar melodies i ritmes en pura força, entreteniment i emoció, amb la finalitat que el públic gaudi i es commoga amb la música d’arrel. Big Mama Montse (guitarra i veu), Sister Marian (piano i veu) i Sweet Marta (harmònica, veu i percussió) conformen Womblues, un projecte creatiu gestat des de la feminitat d’aquestes tres grans blueswoman.
El dissabte 18 es pujarà a l’escenari de la Casa de Cultura de l’Alfàs MoreThanJazz Quintet. Aquesta formació va començar la seua trajectòria l’any 2014 amb la idea de fusionar jazz i poesia. Donada el bon acolliment que va tindre la seua proposta creativa, han anat evolucionant i cobrant personalitat pròpia, donant com a resultat un producte musical centrat en els estàndards de jazz, des de la balada al swing, passant per la bossa nova i el blues. La seua oferta musical i interpretativa permet realitzar un viatge en el temps a llocs sonors que abasten des dels anys 30 als 70 del segle XX. Noel Honey (piano), Eva María Manso (veu), Fernando Albero (tormpeta), Alex Villar (contrabaix) i Jesús García (bateria) conformen aquest quintet.
Finalment, el dissabte 25, Manolo Valls Quintet s’encarregarà de clausurar el 28 Festival L’Alfàs en Jazz amb un concert en el qual presentarà el seu últim projecte: ‘El ball de les muses’, recentment guardonat amb el Premi Carles Santos a millor disc de jazz 2020. El saxofonista valencià Manolo Valls estarà acompanyat de Pepe Zaragoza (trompeta), Amadeo Moscardó (piano), Óscar Cuchillo (contrabaix) i Rubén Díaz (bateria). En aquest últim treball, Valls es reinventa a si mateix i sorprén amb un projecte en el qual modernitat i tradició es mesclen d’una manera totalment natural.
Tots els concerts seran amb entrada gratuïta. El regidor de Cultura recorda a la ciutadania que, com tots els esdeveniments culturals organitzats en el municipi, són d’estricte emplene els protocols sanitaris i de seguretat anticovid, amb aforament limitat, ús obligatori de màscares i de gels hidroalcohòlics, manteniment de la distància de seguretat, control de temperatura i presa de dades dels assistents.