L’enginyera informàtica experta mundial en Big Data Nuria Oliver protagonitzarà el dimecres 13 de març la trobada mensual “Dones i el Mediterrani” que organitza Casa Mediterrani. El cicle té com a fi destacar el paper que les dones desenvolupen en qualsevol àmbit de la societat, i en aquesta ocasió Nuria Oliver abordarà el món de la ciència en un moment com l’actual, tan intens a nivell social, polític i econòmic, i ple de reptes que se succeeixen a una velocitat de vertigen per la irrupció de les noves tecnologies i les seues aplicacions en els últims 25 anys.

Enginyera de comunicacions i investigadora en el camp de la informàtica, Nuria Oliver ha destacat a nivell internacional pel seu treball en models computacionals de comportament humà, intel·ligència artificial, interacció persona-màquina, informàtica mòbil i Big Data per al bé social.

Ferm defensora que el poder de la tecnologia pot canviar la qualitat de vida de la gent, tant a nivell individual com col·lectiu, les seues línies d’investigació i treball en les diferents empreses en les quals ha desenvolupat la seua carrera s’enfoquen a fer la tecnologia més accessible al públic general.

En 2016 va ser nomenada la primera Chief Data Scientist en DataPop Alliance, una organització internacional sense ànim de lucre creada per la Iniciativa Humanitària d’Harvard, MIT Mitjana Lab i Overseas Development Institute dedicada a aprofitar Big Data per a millorar el món. Mesos després, es va unir a Vodafone Group com la primera Directora d’Investigació en Ciències de Dades.

Gràcies a la seua trajectòria, Nuria Oliver s’ha convertit en European Association fo Artificial Intelligence Fellow en 2016 i IEEE Fellow i ACM Fellow en 2017. A més, entre els seus assoliments destaca la co-autoria de 40 patents i més de 150 publicacions científiques.

En 2018 el Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació (COIT) i l’Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació (AEIT) la van designar com a ‘Enginyer de l’Any 2018’ i al desembre, Nuria Oliver va entrar a formar part de la Real Acadèmia d’Enginyeria, convertint-se així en el quart membre femení de la institució.

La trobada és oberta al públic i començarà a les 19:30h en la seu de Casa Mediterráneo, que disposa de pàrquing gratuït fins a la finalització de l’acte. Després de la conferència, se servirà un vi d’Alacant.