L’IVC acomiada octubre a Alacant amb una versió lorquiana i una peça de dansa per a preescolars al Teatre Arniches.

Alicia Garijo, delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant assenyala que: “Ens encanta continuar apostant per les programacions diverses com a senya d’identitat. Aquest cap de setmana els majors rellegim Lorca a través de ‘Doña Rosita, anotada’ de Pablo Remón, i els més xicotets podran gaudir de la dansa contemporània gràcies al prestigiós col·lectiu Big Bouncers, en unes sessions amb aforament reduït que enriquiran l’experiència de les famílies que hi assistisquen” i afig: “Sabem que és un cap de setmana molt enfocat als xiquets per la festa de Halloween i ens pareix que el teatre i la cultura són sempre un gran complement a qualsevol celebració”.

El divendres 29 a les 20,30 hores, l’Arniches ofereix ‘Doña Rosita, anotada’ de Pablo Remón. Es tracta d’una versió lliure de ‘Doña Rosita la soltera’ de Federico García Lorca que dirigeix el mateix Remón, i que interpreten Francesco Carril, Fernanda Orazi i Manuela Paso. Aquesta visió contemporània  proposa una espècie de cara B de les tragèdies lorquianes, en què no hi ha morts, venjances ni crims; en aquest text, sembla que no passa res, però el que passa és el temps, que va arrasant al seu pas els ideals de joventut. És una comèdia tràgica, o una tragèdia còmica sobre el pas del temps, les decisions preses i com el passat i el present s’influeixen mútuament.

Continua la programació familiar Som Menuts el diumenge 31 en doble sessió a les 12 i a les 17 hores. L’Arniches ofereix ‘Jungla’ un espectacle de dansa contemporània especialment pensat per als més menuts de la casa. És un espectacle recomanat per a xiquets i xiquetes d’entre 2 i 5 anys amb un aforament reduït que garanteix una experiència pròxima i intensa per als xicotets espectadors.

‘Jungla’ proposa un viatge per un ecosistema en què poden aparéixer tot tipus d’éssers, formes, colors i sons. Un espai que dona cabuda al més gran i també al més xicotet. Un espai on conviuen diferents cossos amb comportaments sorprenents.

El col·lectiu Big Bouncers, format per Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, totes creadores independents residents a Barcelona, ha rebut el Premi Sebastià Gasch Aplaudiment a la creació emergent FAD 2015, per la peça ‘Big Bounce’. L’any 2018 van ser nominades als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques (Catalunya) amb la peça ‘O.V.N.I.’ com a millor espectacle nacional de dansa.

Venda d’entrades en:

‘Doña Rosita, anotada’:

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=DROSITAARN

‘Jungla’:

https://entradas.instanticket.es/culturartsgeneralitat/public/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=BIGBOUNCERS