Durant el mes de juny la Seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella, juntament amb el Departament d’Exposicions de l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta de Torrevella organitza una sèrie d’activitats que la seua temàtica principal és la creació artística des de diversos punts de vista (pintura, animació, etc.)
Aquestes activitats s’engloben en un cicle denominat “Veus des de l’Art. Cicle de discussions artístiques a Torrevella” coordinat per l’artista Rafael Maestro i l’objectiu del qual és donar a conéixer al gran públic el món de l’art, oferint a la ciutadania les eines necessàries per a comprendre les obres artístiques i descobrir les seues possibilitats més enllà i d’una manera més completa que simplement visitant les exposicions. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa l’any passat i que, tal com es va transmetre llavors, la intenció era donar-li continuïtat en el temps. 
L’entrada a totes les activitats és lliure fins a completar l’aforament i la programació és la següent:

6 de juny de 2019 a les 20.00h en el Centre Cultural Verge del Carmen 
Ponencia: «Animant l’art. Avantguardes artístiques i cinema d’animació», a càrrec de María Lorenzo.

14 de juny de 2019 a les 20.00 h en el Centre Cultural Verge del Carmen 
Ponencia: «Aproximació a l’art de finals del segle XX», a càrrec de Dionisio Gázquez.

21 de juny de 2019 a les 20.00h en el Palau de la Música de Torrevella 
Actuació: «Poesia electrònica i visual», a càrrec del Colectiu Camí Fons.

27 de juny de 2019 a les 20.00h en el Centre Cultural Verge del Carmen 
Ponencia: «L’art urbà i les convocatòries públiques com a noves pràctiques artístiques contemporànies», a càrrec de Pilar Tébar.