Durant aquesta última setmana d’agost es comença a generalitzar la verema en les poc més de 10.000 hectàrees que empara la DOP Alacant. Encara que amb un lleuger retard en la maduració del raïm de vinificación, varietats com el moscatell d’Alexandria o la chardonnay han començat a entrar en els cellers alacantins.

Un estiu 2018 suau ha donat lloc a una lenta maduració de les varietats primerenques, encara que en algunes parcel·les molt concretes i a principis de mes, ja es van registrar alguns corts de raïm. És ara quan s’espera un escalat en la recol·lecció de les diferents varietats blanques primer, i tintes després, que culmini amb la recol·lecció de la més tardana i la principal de la zona, la monastrell.

El retard en la maduració marca la qualitat presentada que és molt bona en aquests moments inicials i s’espera continuï de forma gradual. S’espera, d’altra banda, que la producció pugui créixer lleugerament però sempre dins de la mitjana de la zona: entorn dels 30 milions de quilos de raïm. L’any passat la recol·lecció va marcar un mínim de 26,33 milions de quilos.