Els discos «Music for emotions» i «Ànima-Essential Classics», interpretats per ADDA Simfònica sota la direcció de Josep Vicent, han sigut inclosos per a consideració en el 21é Lliurament Anual dels Premis Grammy Llatins.

Així ho ha confirmat hui la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha felicitat els músics “per aquest assoliment sense precedents que permetrà que el nom d’Alacant estiga entre els millors en un rànquing internacional de gran prestigi. És un orgull i estic segura que això contribuirà enormement a donar un impuls al procés d’internacionalització de l’orquestra de la Diputació d’Alacant”.

Josep Vicent, per part seua, ha manifestat que “estem emocionats i agraïts alhora. La sola possibilitat d’haver sigut seleccionats és ja un premi per a tots els que treballem en el projecte”.

L’últim disc gravat, ‘Anima. Essential Classics. Live Recording’ reuneix set peces musicals clàssiques dels millors compositors de tots els temps, íntimes i emocionants. És el primer treball amb finalitats solidaris de ADDA Simfònica, inclòs en l’acord de col·laboració signat entre la Fundació ADDA i el Col·legi Oficial de Metges d’Alacant. Des del 13 de maig està a la disposició del públic en totes les plataformes internacionals digitals. Els fons que es recapten amb la seua venda durant l’any 2020 seran destinats a la lluita contra la Covid amb l’adquisició i distribució de material sanitari.

El segon treball, «Music for Emotions», reuneix grans músiques, melodies universals i plans diferents en els equilibris dels seus ritmes i harmonies. És un viatge de descobriment interior a través dels paisatges que recorren els grans compositors Barber, Beethoven i Prokófiev d’enorme diversitat colorística i estètica. Ha obtingut el reconeixement Melòman d’Or de la revista de música clàssica referent nacional Melòman.

Tots dos projectes es poden escoltar en les principals plataformes online, entre elles en Sportify.

ADDA Simfònica

ADDA Simfònica és l’orquestra estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant, amb una trajectòria amb gran repercussió nacional i internacional per la qualitat i energia de la seua personalitat sonora.

A més de la seua activitat simfònica, l’orquestra manté una programació amb forta presència contemporània i de recuperació del repertori històric, alhora que desenvolupa una important activitat social i pedagògica. Ha realitzat concerts especials per al Premi Azorín, la Gala Nacional de l’Esport, els concerts per a l’obertura de la Volvo Ocean Race i les col·laboracions amb l’aclamada formació teatral i operística La Fura dels Baus (‘Carmina Burana’ i ‘La Creació d’Haydn’). El seu projecte discogràfic conté repertoris de Stravinski, Mahler, Beethoven, Prokófiev, Barber, Manuel de Falla, reconeguts per la crítica especialitzada.