Ismael Serrano. Foto:  Rodrigo Alonso

Ismael Serrano. Foto: Rodrigo Alonso

El divendres 15 de febrer, a les 20.30 h, Ismael Serrano arriba al Principal amb el seu gira en acústic “Todavía”, nom del seu últim treball discogràfic. Després de l’èxit de la gira Hui és sempre, amb la qual va celebrar els seus 20 anys de carrera penjant el cartell de SOLD OUT en diverses ocasions, el cantautor madrileny emprén un nou projecte. Gravat en directe en la localitat de Tigre (Província de Buenos Aires, l’Argentina) i amb la presència d’un reduït grup d’amics de l’artista, Ismael Serrano recopila en aquest disc versions dels seus temes de sempre i un tema inèdit.

Ismael Serrano és un dels artistes nacionals més solvents, i ha demostrat des de la publicació del seu primer treball discogràfic “Atrapats en blau” en 1997, que es pot mantindre una carrera d’èxit durant dues dècades a base treballs de cuidada producció, sense perdre la identitat, i per damunt de les modes i tendències pròpies de cada moment.

El dissabte 16 a les 20 h i diumenge 17 a les 18 h, cita imprescindible amb la funció que tanca la II edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant, “Fedra”

Fedra. Foto: Jero Morales

Fedra. Foto: Jero Morales

“Fedra” va ser estrenada en la passada edició del Festival Internacional de Teatre clàssic de Mèrida. Luis Luque signa la direcció d’aquesta obra de Paco Bezerra. Els qui han assenyalat que “L’amor, en molts casos, és sinònim d’aquesta i felicitat, però, en uns altres, és també turment i grandíssima condemna (especialment quan t’enamores de la persona que no deus). Però, com actuar quan la raó i el desig entren en conflicte? És més just atendre el que planteja el cervell o al que demanda el cor? Què hauria de pesar més? Pensar o sentir?

Tradicionalment, aquest és el conflicte intern al qual sempre ha hagut d’enfrontar-se Fedra, un personatge que, atrapat en les xarxes de la tragèdia, es debat i no es pot decidir. I això mateix és el que l’ha acabada convertint en un personatge una miqueta inactiu, algú que, incapaç de triar, es decideix per donar-li la mà a la mort com la millor de les opcions.

El que hem volgut amb aquesta Fedra és traure al personatge d’aqueixa letargia en el qual sempre s’ha trobat per a crear una dona més combativa i amb menys por; una persona que, fugint de la tragèdia, se submergisca de ple en ella i vaig barallar cara a cara; una dona exempta de culpa, capaç de lluitar pel que vol, i que, abans de res, s’atrevisca a estimar.”

Al capdavant del repartiment Lolita Flores qui comparteix escenari amb Juan Fernández, Críspulo Cabezas, Michel Tejerina i Tina Sainz.

Fedra, la reina de l’Illa del Volcà, està malalta: ni menja ni parla ni dorm. Els metges són incapaços d’esbrinar l’origen del seu patiment i el país sencer camina preocupat pel seu estat de salut. Alguns diuen que s’ha tornat boja. Uns altres, que les llargues absències del seu espòs, el rei de l’illa, han acabat per devastar i assolar el seu cor, però ningú coneix la veritat i tots s’equivoquen. I és que la gran responsable de la malaltia de Fedra no és una altra que una passió que la turmenta des de fa temps i que ja no pot reprimir més; un erotisme immoral i impúdic, un desig violent i indòmit, un amor presoner i indecent.

ESPECTACLE: ISMAEL SERRANO. “ENCARA”

divendres 15 de febrer – 20,30 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 28 €

Llotja correguda: 25 €

Amfiteatre: 20 €

ESPECTACLE: “FEDRA”

dissabte 16 de febrer – 20 h diumenge 17 de febrer a les 18 h.

PREUS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 18 €

Amfiteatre: 12 €

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h