L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Coordinació de Projectes i Oficina de Captació de Fons Europeus, que dirigeix l’edil Antonio Peral, ha obert el procés d’inscripcions i difusió de les activitats estivals integrades en el programa Panorama Las Cigarreras.
Igual que en anteriors edicions, les activitats de Panorama Les Cigarreras per als mesos de juliol i agost són el resultat dels processos de participació ciutadana integrats en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) d’Alacant – Àrea Les Cigarreras.
Tallers per a impulsar la creativitat
Hui divendres 5 de juliol comença el primer taller de la programació «Customiza la teua roba», que té lloc en horari de 10 a 13 hores el Centre Cultural Les Cigarreras, i que es prolongarà fins al divendres 26 del mateix mes.
A continuació, el pròxim 17 de juliol comença el taller d’iniciació al ball «Lindy Hop», que s’impartirà a les 20.30 hores el 17 i 31 de juliol i el 14 i el 28 d’agost en la Plaça de Castelló. La mateixa activitat se celebrarà en el mateix horari 24 de juliol i 7 i 21 d’agost en la Plaça Sant Joan de Déu.
El mes següent es donarà el taller de «Inici al monòleg» els dimarts de 18 a 21 hores, entre el 6 i el 27 d’agost, en Les Cigarreras. En la mateixa ubicació i el mateix mes també s’impartirà el taller «Rodant sobre tinta», els dies 22 i el 23 de 10 hores a 12.30 hores, per a aprendre a personalitzar skates. Tots els tallers són d’accés obert sense cost, prèvia inscripció en el formulari que apareix en la següent pàgina web: https://www.alicante.es/es/noticias/actividades-verano-panorama-cigarreras
La música com a protagonista
La ciutadania podrà gaudir d’una sèrie de cinc miniconciertos sense cost. Així, el VII SummerFestival s’estendrà del 8 al 12 de juliol. Quant a les ubicacions dels espectacles, el del dilluns 8 tindrà lloc en la Plaça de Pío XII, el del dimarts 9 en Plaza de Castelló, el del dimecres 10 en el Panteó de Quijano, el del dijous 11 en la Plaça d’Espanya i el del divendres 12 en la Plaça de 25 maig i seran a les 20 hores, menys l’última que serà a les 13 hores.
D’altra banda, amb el concert que donarà el grup «Le Jazz Hot Quartet», el divendres 2 d’agost comencen les activitats del programa «Estiu de jazz». Es tracta d’un cicle d’actuacions de lliure accés, que se celebraran a les 21 hores en Les Cigarreras. Així, el divendres 9 tocarà «Peter Gun and Le Jazz Hot», el divendres 23 farà el propi «Vira Lleó and Le Jazz Hot» i finalment el divendres 30 es presentarà el grup «Quique Simón and Le Jazz Hot».
Així mateix, l’espectacle gratuït de dansa aèria «Cèl·lula», de la companyia Subcielo, posarà el fermall d’or a la progración estival de Panorama Cigarreras EDUSI el divendres 19 de juliol al Jardí Vertical de les Cigarreras, amb una passada matutina a les 11 hores i un altre nocturn a les 23.30 hores.
D’aquesta forma, el programa Panorama Cigarreras és un projecte que cofinança el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), EDUSI Alacant – Àrea Les Cigarrerasper a promoure la cultura en l’àmbit urbà de la zona EDUSI, compresa en el tàlveg entre les muntanyes Tossal i Benacantil, que coronen els castells de Sant Ferran i de Santa Bàrbara i que abasta l’àrea dels barris de Sant Antón, Mercat (Franciscans-Oliveretes), Carolinas Bajas, Vessant Muntanya Tossal-Campoamor i part del Pla Carolinas