L’ajuntament d’Alacant informa que dilluns que ve dia 17 d’agost, Manolo Mesa començarà l’elaboració d’un gran mural en el barri de Sant Antón. Aquesta serà la primera de les accions de EDUSIART, un programa que, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, que té com a objectiu la rehabilitació de de espais deteriorats a través d’intervencions artístiques muralísticas.

En un primer moment han sigut cinc els murs triats, tots ells en el barri de Sant Antón, però això és només el principi. L’actuació de EDUSIART es prolongarà fins a 2022 i els espais on s’actuarà seran proposats pels propis veïns dels barris que s’emmarquen en la zona de treball EDUSI: Sant Antón, Mercat (inclòs Franciscans-Oliveretes), Carolinas Baixes, Vessant Muntanya Tossal-Campoamor i part dels barris de Pla Carolinas i Altell. La convocatòria perquè els veïns oferisquen els immobles i parets ja està oberta online.

Els veïns, a més, tenen l’oportunitat de col·laborar directament en la creació dels murals. Per a això s’ha organitzat un taller de muralisme, que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre. Impartit per Elías Taño i Luis Demano, en ell es tractaran temes com la projecció mural, esbós i tècniques de muralisme i l’últim dia culminarà amb la realització d’un mural col·lectiu en la plaça de la Pipa pels alumnes del taller sota direcció i supervisió dels professors.

Al setembre serà el torn per a Toni Cuatrero, Marí Embull i Missa Shine, Juan Antonio Ramírez i Iris, que realitzaran les seues obres d’art efímer als carrers Paradís, Esperanza i Misericòrdia.

Tot el procés de EDUSIART i els seus protagonistes, veïns i artistes, serviran d’argument per a un documental realitzat per Eva Máñez. El fotògraf José Luis Carillo serà, d’altra banda l’encarregat de plasmar-lo en imatges artístiques, obres que seran exposades en La Caixa Blanca de les cigarreras el mes vinent de gener.