Saborea España ha complit els seus primers deu anys i l’ha celebrat amb una festa a Madrid en la qual s’han reunit els 20 destinacions gastronòmiques que conformen la plataforma, entre els quals es troba Dénia.

Durant la trobada, els convidats -entre els quals es trobaven autoritats, cuiners de renom com Susi Díaz, Joaquín Felipe i Ramon Freixa, la plana major de Madrid Fusió (José Carlos Capel, Benjamí Llana i Lourdes Planas), així com gran nombre de periodistes gastronòmics i de viatges- van poder delectar-se amb els plats oferits i elaborats per xefs procedents de diferents punts d’Espanya.

La delegació dianense ha estat integrada per l’alcalde, Vicent Grimalt, la presidenta de Aehtma, Cristina Sellés, Mara Bañó, propietària del celler Els Freses, i el cuiner José Manuel López, del restaurant Peixi Brases, que va presentar en la degustació una tapa de cremós de gamba roja amb xarrup d’abrigalle. La nostra destinació també ha promocionat en aquesta trobada d’Assaboreix productes locals com el Arròs Dénia, les coques tradicionals, la gamba roja de Dénia i el vi moscatell, de la mà dels Freses.

Durant la gala, es va fer balanç d’aquests 10 anys i es va manifestar la intenció de continuar promocionant el turisme gastronòmic d’Espanya durant molts anys més.