La regidora de Turisme, Fanny Serrano, va informar que el passat 15 de març donarà començava una nova temporada de les visites guiades amb tren turístic a les Salines, una iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada en la història de la ciutat l’any passat i que ha collit un gran èxit, amb més de 30.000 visites.

Tal com s’ha traslladat des de la Regidoria de Turisme, l’horari de les eixides serà a les 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 i 18.00 hores. Els bitllets podran ser adquirits en el Passeig de la Llibertat, enfront de la Plaça Waldo Calero. Com l’any passat, les visites tenen un preu de 7’95 euros per a adults i de 6’95 euros per a jubilats i xiquets de 2 i 12 anys.

Els visitants podran d’aquesta manera tornar a introduir-se en l’explotació salinera en unes rutes guiades d’uns 50 minuts de durada. Al llarg del recorregut, que transcorre per les diferents fases de la producció de la sal, els visitants podran escoltar en una locució tant en espanyol com en anglés informació de les característiques de les Salines, com el seu origen i la seua fauna, així com el per què del seu característic color rosa. El tren realitza a més una parada dins de les instal·lacions en la qual els turistes poden aprofitar per a fer-se fotografies i fins i tot pujar a una de les característiques muntanyes de sal.

“Des de la Regidoria de Turisme hem treballat molt dur perquè abans que començara 2019 poguérem comptar amb totes les autoritzacions pertinents per a tornar a portar les visites a les Salines, una fita històrica que vam iniciar l’any passat i que va tindre una gran acceptació per part dels visitants, que ens havien vingut reclamant una nova temporada i que ara podem afirmar que ja és una realitat”, ha declarat Fanny Serrano, qui ha afegit que “hem d’agrair també el treball que s’ha fet des de l’actual concessionària de les Salines, la multinacional francesa ‘Salins du Midi’, que compta amb una àmplia experiència de visites turístiques a les seues explotacions en la Camarga francesa”.

Serrano ha donat a conéixer les principals novetats que arriben amb l’inici de la nova temporada, destacant que “s’han recuperat nous elements del ric patrimoni industrial de les Salines”. En aquest sentit, s’ha restaurat l’única màquina del tren que va quedar a Torrevella i que, fins als anys 80, transportava les vagonetes carregades de sal fins al Dic de Ponent del port. Un altre element recuperat, i que serà exposat en aquestes visites amb una original escenografia, és la denominada “patacha”, una barcassa plana amb estructura superior de fusta i que antany s’utilitzava per a reparar la línia elèctrica que travessava la llacuna de Torrevella.

Cal recordar que l’any passat ja va ser recuperat un dels vells remolcadors que “agonitzaven” fins fa no gaire en les mateixes Salines. A tot això caldria afegir el patrimoni industrial que queda per recuperar, com les instal·lacions de l’antiga Química o els depòsits d’aigua amb estil de torre de fusta.Serrano ha posat en valor que “la recuperació d’aquest patrimoni industrial de les nostres Salines, unit al patrimoni cultural i etnogràfic, podrien convertir aquest enclavament en un referent mundial”.

Per tot això, l’edil de Turisme ha animat que “tant nous com antics visitants tornen a gaudir d’aquestes visites, ja que tenim moltes sorpreses de la indústria i l’extracció salinera preparades per a aquesta temporada”.