El XVIII Festival Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Torrevella”, organitzat per la Societat Musical “Ciutat de Torrevieja – Los Salerosos” juntament amb l’Ajuntament de Torrevella i l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta Torregrosa”, arranca aquest divendres en el recinte de les Eres de la Sal, prolongant-se fins diumenge que ve.

El festival començarà amb la banda amfitriona, la Societat Musical Ciutat de Torrevella Los Salerosos, actuant sota la batuta del seu nou director, Manuel García García. El dia 22 li tocarà el torn a l’Agrupació Musical “Mestre Ibáñez” de Valdepeñas (Ciudad Real), amb la direcció de Carlos Ramos Regidor. Aquesta banda actuarà en lloc de l’anunciada agrupació de Granada que finalment no ha pogut participar per circumstàncies alienes a l’organització. L’encarregada de tancar el XVIII Festival serà la Big band “Los Gavilanes” (Alacant), sota la direcció d’Ángel Fernández Ivorra.

Les actuacions tindran dues parts, una primera en la qual prevaldran obres clàssiques; i una segona part en la qual s’interpretaran cançons de tota mena, des de blues fins a reguetón.

Les mesures higienicosanitàries que es duran a terme durant el festival de bandes seran les mateixes que durant la 66 edició del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia, es prendrà la temperatura a l’entrada al recinte, estarà a la disposició dels assistents gel hidroalcohólico, i serà necessari l’ús de màscara durant tot l’espectacle. L’aforament per a aquest esdeveniment serà de 400 localitats, totes elles mantenint la distància de seguretat entre localitats.

També i amb motiu de les mesures de seguretat de la Covid-19 no es realitzarà el tradicional, cercaviles des de l’Ajuntament a les Eres de la Sal i tampoc es podrà realitzar el posat oficial de les bandes.

Les entrades es poden adquirir de 18 a 21 hores en horari de vesprada, en la taquilla del Teatre Municipal de Torrevella. El preu de les entrades és de 5€ per a cadascun dels dies.