Del 26 de desembre al 5 de gener, la Casa de Cultura acollirà el setzé Festival Infantil Jajajajaja Riures Nadalencs que organitza la regidoria de Cultura de l’Alfàs del Pi amb l’objectiu de proporcionar als xiquets i xiquetes del municipi una oferta d’oci de qualitat durant les vacances escolars.
L’edil de Cultura, Manuel Casado, ha presentat hui al costat de la regidora d’Educació, Dolores Albero, la programació del 16 Jajajajaja, “un festival que gaudeix de gran acceptació entre el públic familiar de l’Alfàs del Pi i comarca i que organitzem amb molt d’afecte des de l’àrea de Cultura amb la finalitat d’acostar la cultura als més xicotets de la casa aprofitant les vacances de Nadal”, ha manifestat.
Enguany s’han programat cinc funcions teatrals i quatre sessions de cinema solidari. Tots els actes se celebraran a l’auditori de la Casa de Cultura.
La programació del 16 Festival Jajajajaja s’iniciarà el dilluns 26 de desembre amb ‘Contes per Nadal’, un contacontes interactiu musical en el qual s’entremesclen diferents contes nadalencs, il·lustrats i populars. Tot això acompanyat de música i del teatre Kamishibai, que consisteix a lliscar làmines il·lustrades per un teatre plegable de fusta. Mentre els dibuixos van passant, un narrador conta la història. Una manera de contar contes molt popular al Japó que resulta magnètica per als més xicotets.
Com és habitual, el festival inclou un cicle de cinema infantil solidari, en col·laboració amb el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Es projectaran quatre pel·lícules, els dies 27 i 29 de desembre, 2 i 4 de gener. S’ha establit un donatiu de 2 euros, que es destinarà al Banc d’Aliments de l’Alfàs.
El dimecres 28 de desembre es representarà l’obra ‘Akashia, el viatge de la llum’, de la companyia Cau de l’Unicorn, un espectacle musical de grans marionetes i actors en llum negra recomanat per a xiquetes i xiquets a partir de 5 anys. L’obra és un cant a la vida: la xiqueta protagonista va nàixer a l’alba… quan el primer raig de Sol va entrar per la finestra i va incidir sobre la xicoteta -embolicant-la en llum- els seus pares van decidir que el seu nom seria ‘Alba’. A mesura que creixia, la seua curiositat també ho feia: les coses que succeïen a la seua al voltant estaven embolicades de màgia i llum… les gotes de pluja li revelaven misteris… el llapis i la goma li van ensenyar a escriure… i així va descobrir que les aventures més fantàstiques s’amagaven a l’interior dels llibres.
El divendres 30 de desembre, el 16 Festival Jajajajaja continuarà amb l’espectacle de titelles ‘Mermelhada’, de la companyia El Retaule. Obra escrita per Pablo Vergne que ens acosta la història d’una xicoteta fada molt bondadosa que vola d’ací per allà buscant l’ocasió de fer una bona acció. Però cada vegada que vol fer el bé, li ix malament. Titelles, objectes, ombres i altres recursos teatrals es donen cita en una tendra història d’encanteris, màgies i amistat. Una obra  dirigida a xiquetes i xiquets a  partir de 3 anys que convida a tindre una altra mirada diferent dels contes de fades.
El dimarts 3 de gener arribarà a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi ‘Mari Pompes’. Superpompilísticamente imperfecta! Així es defineix aquest personatge entranyable. Mari és la besneta de la llegendària Mary Poppins, una adolescent despistada i absurda que riu de les seues imperfeccions i s’enorgulleix dels seus talents. Especialment d’un amb el qual fa gaudir al públic: el do de crear bombolles de sabó. Amb les bambolles i la seua desimboltura ens convida a viure una aventura plena de fantasia i il·lusió. Un espectacle teatral que combina una entranyable història amb la màgia de les bombolles de sabó.
El dijous 5 de gener, la companyia Trencadís posarà en escena ‘Alicia al país de les meravelles’, un espectacle musical basat en el clàssic de Lewis Carrol. La màgia del món dels somnis, la diversió, l’esperit aventurer i la cerca de la llibertat seran els companys de viatge d’Alicia en aquesta proposta de teatre musical, en la qual els personatges de sempre intentaran trobar respostes a preguntes que emergeixen des dels nous reptes de la societat actual. És possible la reconciliació entre les pantalles i els llibres? Fins a quin punt és important el nostre aspecte? Es pot madurar sense renunciar a la imaginació i als somnis?
En finalitzar el musical, des de l’esplanada de la Casa de Cultura eixirà la Cavalcada de Reis Mags, amb les seues Majestats Melchor, Gaspar i Baltasar, que recorreran els principals carrers del nucli urbà abans d’iniciar el repartiment de regals.
Totes les funcions, tant de cinema com de teatre, donaran principi a les 17.30 hores a l’auditori de la Casa de Cultura. Les entrades per als espectacles -2 euros- es podran adquirir una hora abans de cada funció en la taquilla de la Casa de Cultura.
Des de la regidoria de Cultura, l’edil Manuel Casado anima a tots els xiquets i xiquetes de l’Alfàs del Pi i comarca a gaudir amb el setzé festival infantil Jajajajaja Riures Nadalencs.