El Centre de Cultura Contemporània d’Elx L’Escorxador ofereix als amants de les diferents disciplines un últim quadrimestre de 2020 carregat de propostes. La regidora de Cultura, Marga Antón, i el director del Centre, José Luis Mas, han presentat la programació corresponent als mesos de setembre a desembre, en la qual es reprendrà bona part d’aquells esdeveniments ajornats per l’estat d’alarma. Les que no, per motius d’agenda dels artistes, es recuperaran en 2021.

“La programació reuneix des de dansa i arts plàstiques al teatre, passant per la música”, ha manifestat l’edil, indicant que el Festival LGTBI+ Diversa se celebrarà del 22 al 25 d’octubre, mentre que el Festival de Microteatro FITELX serà de l’11 al 13 de desembre. La temporada arrancarà divendres que ve amb Abril en Dansa –organitzat per OtraDanza– i finalitzarà el 19 de desembre amb el concert de Com Una Guitarra. A més, la ciutat il·licitana tornarà a ser epicentre autonòmic del teatre amateur, del 9 al 12 d’octubre, gràcies a la II Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana –que al març només va poder dur a terme una funció– trobe coorganitzat amb la Federació de Teatre Amateur regional.

En l’apartat concertístic, L’Escorxador comptarà el 6 de novembre amb Vicente Navarro –un dels joves amb major projecció en la música espanyola–, a més d’amb Soleá Morente (26 setembre), L’Habitació Roja (5 de desembre) o Els Manises (22 de novembre), grup local que recentment ha llançat un nou disc, en una clara aposta de la Regidoria per artistes i companyies il·licitanes. No obstant això, el 60% de la programació està composta per produccions del municipi. Quant a exposicions, la Sala Lanart exhibirà ‘Necessite una altra vida per a entendre aquesta’, del 16 d’octubre al 15 de novembre, de la il·licitana Vera Ying Yan; i ‘Entre el bell i el diví’, del 27 de novembre al 10 de gener, d’Israel Nicolás.

Tal com ha explicat l’edil, s’ha reforçat la programació familiar, així com la formació artística. I que les diferents accions transcorreran amb tots els protocols higienicosanitaris per a garantir la seguretat d’artistes i espectadors, entre les quals destaca la readaptació de l’aforament del Espai Escènic i de les sales d’assaig. La Terrassa continuarà amb les mesures anticoronavirus implementades a l’estiu.

Antón ha explicat que l’ocupació dels concerts celebrats en els mesos estivals va ser del 100%, mateixa xifra que els tallers formatius dirigits a joves i professionals. Les projeccions cinematogràfiques, d’altra banda, van tindre una afluència del 75%. Igualment, ha assenyalat que actualment hi ha huit companyies de dansa, música i teatre com a residents en L’Escorxador, la qual cosa suposa un increment del 60%.

Marga Antón y José Luis Mas