Des que l’Oficina de Turisme d’Elx va reobrir el 15 de juny, s’ha atés a un total de 4337 persones. Durant el mes de juny es van registrar 566 visites, 1955 al juliol i 1816 a l’agost (dades recollides fins al 18 d’agost). Del total de visitants, 3003 resulten del turisme nacional, mentre que 1334 són estrangers.

L’edil de Desenvolupament Turístic Carles Molina, ha destacat que “encara que les dades turístiques d’enguany no són comparables amb anys anteriors, ja que la situació és totalment diferent, cal destacar que aquests són positius i que el degoteig de turistes demandant informació sobre la nostra ciutat és constant”.

“El turista espanyol, majoritàriament prové de la pròpia Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya i País Basc, mentre que els estrangers es desplacen quasi íntegrament des de França, seguits a gran distància de Bèlgica, Holanda, Alemanya i Regne Unit. Encara que també sorprén l’elevat nombre d’il·licitans i ilicatanas que visiten l’oficina per a obtindre informació sobre activitats culturals o d’oci”, ha afegit Molina.

A pesar que enguany alguns atractius com el tren no es troben disponibles al públic, des del 3 d’agost sí que s’ofereix el servei de visites guiades, que havia estat suspés per motius de seguretat. Des de llavors, més d’un centenar de persones ja l’han gaudit. Les visites guiades comencen en l’Oficina de Turisme i durant el seu recorregut de 90 minuts, un guia oficial ensenya els llocs més emblemàtics de la ciutat. El tour es realitza tots els dies en horari d’11.30 i 17.00 de dilluns a dissabte i diumenges només hi ha un passe a les 11.30.

D’aquesta manera, com en anteriors estius, es tracta de públic familiar que vol conéixer la ciutat i els seus recursos com són el Palmerar, museus, activitats per a famílies, oci, gastronomia, etc.

Quant a les oficines de turisme situades a les platges (en Arenals del Sol i La Marina) aquest estiu estan obertes des de l’1 de juliol al 31 d’agost. A més en la web https://playas.cempol.es/#!/Principal/, els turistes poden comprovar en temps real, l’aforament i estat de la bandera a les platges d’Arenals Sud, Arenals Urbana, El Altet, El Carabassí, El Pinet, La Marina i El Rebollo.

Davant la situació i per a reduir el risc de contagi per covid-19, tant en les oficines de turisme com en el servei de visites guiades s’han instal·lat mampares de seguretat, marcadors en el sòl per a indicar les distàncies establides, codis QR per a descàrrega de fullets i l’ús de gel hidroalcohólico és obligatori.