La Diputació d’Alacant impulsa la celebració de la ‘Gala solidària amb les malalties estranyes’ de la Fundació Isabel Gemio, un esdeveniment musical i cultural que se celebrarà el pròxim 14 de juny a les 21.00 hores en el ADDA. Amb el títol ‘Empatia’, aquesta vetlada té com a objectiu recaptar fons per a la investigació de malalties poc freqüents. 
El vicepresident i diputat de Bon Govern, Adrián Ballester, ha presentat aquest matí l’espectacle, acompanyat per l’humorista Eloy Arenas i la cantant de Mailers Anabel García. 
Entre els artistes que han confirmat la seua participació altruista en aquesta iniciativa es troba el propi Eloy Arenas, creador de la gala, els actors Rebeca Valls i Fran Nortes, el mag Nacho Diago, el raper Nach i el grup de pop-rock Mailers. Així mateix, l’orquestra ADDASimfònica, dirigida pel mestre Miguel Navarro, interpretarà diverses peces clàssiques del seu repertori, juntament amb altres contemporànies, acompanyant als artistes. Tots contribuiran de manera solidària amb aquesta cita única en la qual es mesclaran dosi de música, humor, màgia i versos. 
Ballester ha indicat que “aquesta proposta hem volgut posar en valor el ADDA i, posteriorment, l’orquestra simfònica per a disposar aqueixos recursos al servei de la societat que és qui realment mobilitza a les persones per a millorar la seua qualitat de vida, tal com fa la Fundació Isabel Gemio”. 
Entre les sorpreses de la gala destaca un homenatge al poeta Miguel Hérnandez que, sota el nom del ‘ConversoConmúsica’, inclourà odes poc conegudes de l’autor oriolà, amb l’acompanyament dels joves músics del ADDA i una peça del compositor alacantí Óscar Esplá. 
La recaptació íntegra de la nit, amb una entrada única de 25 euros, es destinarà a les línies d’investigació de la Fundació Isabel Gemio. Les passades ja poden adquirir-se a través de www.instanticket.es o www.addaalicante.es. 
S’ha habilitat també una Fila Zero per a totes aquelles persones que no puguen assistir, però vulguen contribuir a la causa. En aquest cas, podran fer un ingrés en el compte de La Caixa ES02 2100 5526 5321 0010 3578. 
Hi haurà, així mateix, un photocall perquè el públic assistent puga conéixer als artistes i participants en l’esdeveniment i Isabel Gemiosignarà exemplars del seu llibre i serà l’encarregada d’explicar durant el transcurs de l’espectacle els objectius de la seua fundació i les activitats que duu a terme, així com els avanços de la investigació. 
La Fundació Isabel Gemio per a la Investigació de Distròfies Musculars i altres Malalties Estranyes naix en 2008 per a fomentar la investigació, especialment en els seus aspectes biològics, fisiopatològics, genètics o terapèutics que permeten l’intercanvi d’informació entre professionals, pacient i familiars.