L’Auditori de la Diputació d’Alacant ja té tot preparat per a acollir el Festival Fijazz 2023 que arrancarà dijous que ve 13 i es prolongarà fins al 29 de juliol. Grans figures internacionals configuren un potent programa que tancarà ADDA Simfònica amb “The Chick Corea Symphony Tribute” per a commemorar el llançament del disc gravat en 2021 amb el mateix nom.
El guanyador de quatre premis Grammy, Stanley Clarke obrirà la programació amb la seua nova banda 4Ever i l’àlbum Return to Forever de Clarke, Romantic Warrior. Un dia més tard, el dijous 14 de juliol, serà el torn d’Albert Sanz & Sedajazz per a presentar el seu segon treball Algú que em vullga cuidar, que compta amb col·laboracions d’artistes de diferents gèneres com la del cantautor Carles Dénia, Mamen García o les veus de Sara Dowling i Eva Romero. Així mateix, Dedication II és el títol de l’última gira de Moises Sánchez Quartet, amb Javier Vercher, Toño Miguel i Borja Barrueta, reunits en un nou projecte que presentaran a Alacant el diumenge 16 de juliol.
Quasi un centenar de persones integren la Metropole Orkest, una orquestra de jazz i pop guanyadora de diversos premis Grammy que és considerada com el conjunt més gran del món en el seu gènere. La seua actuació, al costat de la cantant Kandace Spring, tindrà lloc el dimarts, 18. I el dimecres 19, el trio del prestigiós guitarrista Julian Lage, format també per Jorge Roeder i Dave King, estarà sobre l’escenari del ADDA amb la seua última obra, Squint. La cantant i pianista Eliane Elias, que es va alçar recentment amb el Grammy per Millor Àlbum de Jazz Llatí i Latin Grammy 2022, mostrarà el resultat de la seua tornada a les arrels brasileres el dijous, 20 de juliol.
Sota el títol Sense fronteres, Antonio Rey –Grammy Llatí 2020 al millor Àlbum Flamenc- portarà al ADDA l’art de la seua guitarra el divendres, 21 de juliol, acompanyat per Ané Carrasco, Manuel, Thomas Potiron i Makarines. I aqueix mateix cap de setmana, el dissabte 22, el cèlebre cantant brasiler Toquinho actuarà al costat de Llitera Faustino i els músics Mauro Martins i Eduardo Penz.
Finalment, ADDA Simfònica durà a terme un concert extraordinari, al costat del seu director titular, Josep Vicent i altres artistes convidats. “The Chick Corea Symphony Tribute” s’ha programat per a commemorar el llançament del disc del mateix nom, fruit d’un acord amb Warner Music. El treball es va gravar en directe en 2021 i compta amb la participació del reconegut clarinetista Paquito D’Rivera, a qui Corea va compondre el tema Paquito, així com amb els arranjaments per a orquestra d’Emilio Solla que actuarà amb la seua trio, la veu i saxo d’Antonio Lizana i la trompeta del valencià David Pastor.
Les entrades estan a la venda en www.addaalicante.es, Instanticket i en les taquilles de l’Auditori i el Festival aplica descomptes per als menors de 30 i els majors de 65 anys.