La guitarra torna un any més a l’Auditori de la Diputació d’Alacant de la mà de dos destacats mestres que oferiran un concert aquest dissabte, 12 de novembre.  Els intèrprets Daniel Casares i Ignacio Rodes oferiran, al costat de ADDA·Simfònica i Josep Vicent, un programa que recorrerà la música del mestre Rodrigo, Vila-Llops i Rachmaninov.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat que “un any més ens sumem a la celebració del Dia de la Guitarra amb una programació especial en el ADDA que tindrà lloc el pròxim cap de setmana en la qual tindrem el luxe de comptar amb dues figures amb una gran projecció i reconeixement internacional que actuaran al costat de la nostra orquestra provincial”. La responsable provincial ha assenyalat que aquesta iniciativa “és un tribut als músics que mantenen visca l’afició i el reconeixement cap a un dels instruments que millor ens representen”.
Tal com ha destacat el director del ADDA, Josep Vicent, “es tracta d’una ocasió excepcional per a gaudir de dos grans mestres i de la fusió de la visió de la guitarra des de la perspectiva més folk i des de la perspectiva simfònica, amb El concert d’Aranjuez de Rodrigo i el Concert per a guitarra i xicoteta orquestra de Vila-Llops, i de l’enorme energia de les Danses Simfòniques de Rachmaninov, que tancaran el programa”.       
Les entrades per a l’audició, que donarà principi a les 20.00 hores, es poden adquirir en www.addaalicante.es o en  Instanticket al preu de 15 euros i amb un descompte del 30% per a majors de 65 i menors de 30 anys.
Daniel Casares
La trajectòria del compositor espanyol Daniel Casares està avalada tant per la incomptable quantitat de premis que ha rebut com pels destacats números u del món que han volgut tindre-li al costat sobre l’escenari. A més, el mestre ha compartit estudi amb noms de reconeixement internacional com Loreena McKennitt, Toquinho, Dolç Pontes, Chucho Valdés, Cecilia Bartoli, Alejandro Sanz o Miguel Poveda. 
Ignacio Rodes
La crítica internacional i els nombrosos reconeixements obtinguts li acrediten com un dels millors guitarristes i professors de la seua generació. Nascut a Alacant, va ser deixeble de José Tomás i la seua carrera es va desenvolupar ràpidament. Ha actuat en importants auditoris de tot el món i en l’actualitat compagina la seua labor concertística amb la docència. Catedràtic en el Conservatori Superior d’Alacant, Rodes és també director acadèmic i professor del Màster en Interpretació de Guitarra de la Universitat d’Alacant.