El ADDA s’ha convertit en el primer auditori de la península ibèrica a aconseguir el segell de turisme segur en les seues instal·lacions contra el coronavirus. Així ho ha certificat l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) després de la implantació de les mesures de prevenció per a la reducció del contagi enfront del SARS-C0V-2.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat aquesta notícia “que confirma la bona faena que s’està realitzant per a garantir des del primer dia la salut de les persones en dependències culturals de la Diputació. Disposar de dos certificats ICTE atorgats al ADDA i al MARQ, ens acredita com una institució modèlica i segura”.

Una estricta auditoria ha revisat el pla de contingència de l’auditori, que compleix amb totes les recomanacions del ICTE en el subsector Turisme MICE. L’informe ha valorat especialment els protocols que s’han desenvolupat amb èxit en els últims esdeveniments i totes les mesures preventives dutes a terme per a la seguretat, tant del públic assistent com del personal de la Fundació i de les empreses que presten serveis en les instal·lacions del ADDA.

El segell Safe Tourism Certified és una marca de garantia i certificació d’implantació de les Especificacions Tècniques UNEIX desenvolupades a partir de les guies elaborades de prevenció de contagi enfront del SARS-CoV-2 coordinades pel ICTE. Es tracta d’una sèrie de propostes que s’afigen a les mesures de distanciament social, gestos barrera i ús de màscares destinades a la població i als turistes. Aquestes directrius aborden aspectes com l’elaboració d’un pla de contingència, la neteja i desinfecció, el control d’accessos i aforaments, l’equipament de protecció per al personal o la priorització de reserves i pagaments online, per a evitar contactes.