L’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) estrena aquesta nit la plataforma audiovisual Visual Àlbums, accessible a través del seu web oficial i des de dos enllaços directes habilitats per a usuaris en castellà i en valencià. La nova proposta digital funciona com un CD tradicional però incorpora imatges, traslladant als internautes a un enregistrament d’alta qualitat del concert seleccionat a través de la plataforma Youtube.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que totes les audicions que es retransmetran estaran interpretades per l’orquestra ADDA·Simfònica. “Amb aquesta iniciativa volem obrir nous canals per a permetre la difusió de la cultura en aquests temps difícils per les restriccions de mobilitat i aforament amb la finalitat que el públic puga continuar gaudint des de les seues llars d’una selecció de concerts molt cuidats i de gran qualitat que esperem que tinguen una gran acceptació”.

Per part seua, el director artístic del ADDA, Josep Vicent, ha manifestat que “a partir de la setmana vinent s’aniran pujant vídeo àlbums, alguns dels quals també es veuran per primera vegada a través de la nova plataforma”. Ha explicat a més que la diferència entre el nou format amb els vídeos de Youtube és el so de major qualitat, similar a un CD però amb contingut visual i ordenat.

El programa d’activitats presencials obertes al públic del ADDA romandrà suspés durant febrer. A partir de finals de mes, s’estudiarà si les mesures sanitàries vigents permeten la celebració de concerts en viu.