Artistes de primera línia es donaran cita aquest estiu a l’Auditori de la Diputació d’Alacant per a participar en el cicle de concerts organitzat amb la finalitat de fomentar i visibilitzar el paper de la dona en la cultura i la música. Les actuacions, agrupades sota el títol de ‘Són elles’, tindran lloc entre l’11 i el 14 d’agost.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que amb aquesta nova iniciativa es pretén “donar protagonisme en el programa estival de l’auditori a destacades vocalistes espanyoles, artistes amb una llarga trajectòria musical i el reconeixement del públic”. Cinc dones de la talla de la cantant i compositora Sole Giménez, la balladora i coreògrafa Sara Baras, Marta Botía i Marilia Andrés –que tornen als escenaris amb Ella baila sola- i Leire Martínez, solista de l’Oreja de Van Gogh, posaran veu a aquest homenatge que conjuminarà a públics de totes les edats.

El dimecres 11 d’agost començaran les actuacions amb Sole Giménez, l’últim treball de les quals, Mujeres de Música Vol2 reivindica el paper de la dona compositora. L’autora de cançons com a Alma de blues, Cómo hemos cambiado o Mi pequeño tesoro, torna amb nous temes realitzats per autores com María Grever, Eladia Blazquez o Gabriela Mistral.

‘Moments’ és el nom de l’espectacle de flamenc que oferirà Sara Baras el dia 12 d’agost. Amb una dilatada trajectòria artística, avalada per més de 4.000 presentacions al voltant del món i més de cinquanta premis i reconeixements, la balladora gaditana pot presumir que els seus treballs són les produccions de dansa més vistes i de major recaptació a Espanya.

El retorn d’Ella Baila Sola als escenaris alacantins tindrà lloc el divendres 13 d’agost. El duo format per Marta i Marilia va ser un dels fenòmens musicals de finals dels anys 90 i, encara que en 2001 van decidir prendre’s un descans que ha durat dues dècades, formen part de la història del pop espanyol. Finalment, l’actuació de Leire Martínez al capdavant de l’Orella de Van Gogh tancarà el cicle ‘Són elles’ el dia 14 d’agost. Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín i Haritz Garde són la resta dels components d’aquest grup que ha aconseguit vendre més de huit milions de discos i acapara guardons tan importants com el Grammy Llatí, els MTV d’Europa o la Gavina de Plata del Festival Internacional Vinya de la Mar.