L’Auditori de la Diputació d’Alacant baixa el teló de la temporada simfònica amb un programa doble en homenatge al compositor i bandoneonista Astor Piazzolla, per a commemorar el centenari del seu naixement. Sota el títol de ‘Essentia Falla/Piazzolla 100’, els concerts inclouran, a més, les El amor brujo y El Sombrero de Tres Picos, del compositor espanyol, i el Danzón d’Arturo Márquez.

El director artístic del ADDA, Josep Vicent, estarà al capdavant d’un elenc compost també pel multiinstrumentalista i compositor Claudio Constantini, la cantaora Ginesa Ortega i el ballador David Romero. “En l’escenari s’unirà la música llatina que influencia les orquestres simfòniques en un programa rítmic espectacular amb El Danzón de Márquez, que ens aporta la força de les músiques que vénen de Mèxic, i l’energia dels ballets de Manuel de Falla amb Ortega i Romero”, ha explicat el director titular de ADDA·*Simfònica.

“El fermall d’or el posarà la celebració de l’aniversari de Piazzola amb Aconcagua: Concert per a bandoneón i orquestra de la mà de l’insigne Constantini, un programa de foc símbol del reinici”, ha conclòs Josep Vicent. Sengles audicions tindran lloc els pròxims dies divendres 18 i dissabte 19 de juny a les 20.00 hores.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat la importància de les propostes que s’oferiran aquest cap de setmana, “que tanquen la programació una temporada atípica, marcada per la pandèmia, en la qual s’han hagut de suspendre dotze dels vint concerts programats amb motiu de les restriccions imposades per la COVID”.

En aquest sentit, Parra ha ressaltat que l’Auditori ha sigut pioner a posar en marxa les mesures de prevenció necessàries per a poder continuar celebrant concerts, complint tots els requisits quant a distanciament, ús de màscara i gel, presa de temperatura, renovació d’aire, elaboració de programes de mà només en línia a través de codis QR o desdoblament de concerts per a poder reduir l’aforament i mantindre el distanciament entre famílies.

“Fins i tot amb totes les restriccions, han passat al voltant de 6.000 persones durant aquesta temporada pel ADDA”, ha confirmat la diputada, qui a més ha remarcat que “hem sigut pioners també a ampliar els públics de forma no presencial, en línia, creant una plataforma audiovisual https://addaalicante.es/visualalbumes/ amb concerts de ADDA·*SIMFÒNICA en directe perquè els públics puguen continuar gaudint de la música des de les seues cases”.