L’excel·lència musical i talent de joves músics es donarà cita al llarg dels primers dies d’agost en el Auditori Teulada Moraira a través de la VII edició del Festival Internacional de Joves Orquestres (FIJO) on quatre orquestres procedents de Tailàndia, Alacant, Xile i el Canadà mostraran la seua destresa musical.

Un festival d’excel·lència musical que es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant i actuen com a seus al costat del Auditori Teulada Moraira, l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA, i l’Auditori Internacional de Torrevella.

Un projecte que va nàixer fa set anys a proposta del seu director artístic Francisco Maestre i, en el qual, des dels seus inicis ha participat com a seu aquest espai cultural del Auditori Teulada Moraira. Una ocasió per a gaudir de la bona música i donar suport a el futur d’aquells joves que desitgen dedicar-se professionalment a l’art de la música.

A més, es tracta d’una activitat d’intercanvi, enteniment, cooperació i agermanament entre les diferents cultures convertint-ho en un atractiu turístic i cultural.

Els concerts tindran lloc a les 20hr, amb entrada lliure i aforament limitat. No es requereix recollir invitació prèvia.

Els concerts en el Auditori Teulada Moraira començaran divendres que ve 2 d’agost amb la intervenció de la Jove Orquestra Nacional de Tailàndia guiada pel mestre Paye Srinarong, elogiat per la revista Forbes com un “violinista emprenedor”. Interpretaran peces de Kiangsiri, Sarasate, Tchaikovsky. El tailandés Sadhu Wongsaroj actuarà com a violí solista amb la TYO, alguna cosa que descriu com “més enllà del meu somni més salvatge”.

El 3 d’agost serà l’actuació de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant (OJPA) conduïda per Francisco Maestre. Una orquestra que des de fa nou anys segueix amb el seu ferm objectiu de portar aquest projecte orquestral a continuar fomentant amb la seua activitat la formació de joves talents. S’han alçat en diverses ocasions amb el premi Summa Cum laude de Viena. En aquest Festival interpretaran peces de Granados, Dvorak.

Mentrestant, el diumenge, 4 d’agost, serà el torn de la Orquestra Simfònica Nacional Juvenil de Xile (OSNJ), una orquestra composta per joves entre 16 i 24 anys. El treball de la OSNJ es realitza amb instructors altament qualificats pertanyents a les orquestres més prestigioses del país, els qui fan un gran treball pedagògic. El seu conductor, Maximiliano Valdés Soublette, ha desenvolupat al llarg de la seua vida una reeixida carrera professional en diversos països d’Europa. En la seua interpretació musical l’orquestra ens delectarà amb obres de J. O. Sales, H. Vila-Llops i Beethoven.

El dimarts 6 d’agost la Jove Orquestra del Canadà serà l’encarregada de pujar-se a l’escenari interpretant obres de: J. Miller, M. de Falla, G. Mahler. La NYO el Canadà va ser una creació del conegut director Walter Susskidd, que ja comptava amb experiència en altres joves orquestres internacionals. Per aquest motiu es va creure que era important la creació d’una jove orquestra que poguera garantir el creixement i desenvolupament reeixit de les grans orquestres del país. El seu actual director Michael Francis ha dirigit diverses orquestres internacionals de gran nivell.

La Gala FIJO 2019, Concert de Clausura amb la participació de les 4 orquestres, serà el 7 d’agost sota la direcció del mestre i director artístic del FIJO, Francisco Maestre, on el públic assistent podrà gaudir del programa que han preparat amb el “Concert per a violí núm. 1 en sol menor de Bruch, i que tindrà com a solista al director de l’orquestra de Tailàndia i virtuós del violí a Paye Srinarong.

La Fundació CV Auditori Teulada Moraira convida a tots els ciutadans, veïns i turistes que en aquestes dates ens visiten al FIJO, en el qual durant cinc dies aquest espai cultural obri les seues portes a la música de la mà de joves talents.