El Auditori Teulada Moraira ho té tot llest per a arrancar la seua nova temporada escènica aquest dissabte, 16 de febrer, amb la representació operística de l’òpera “Madama Butterfly” i seguirà amb diverses actuacions al llarg d’aquests mesos posant l’accent en el teixit associatiu de tot el nostre territori que aporta a la societat.

La nova programació, que abasta de febrer a juny de 2019, ha sigut donada a conéixer en roda de premsa pel president de la Fundació Comunitat Valenciana Auditori Teulada Moraira i alcalde, Carlos Linares, i la directora, Maite Serrat, qui ha subratllat que, “després de quasi huit anys de funcionament d’aquest espai cultural, s’ha volgut conjugar la programació escènica amb actuacions d’un caràcter diferent i de primer nivell, amb aquelles actuacions de diferents grups que conformen el teixit associatiu d’aquesta localitat, les quals any rere any tenen el seu espai destacat dins de la programació de l’auditori”.

“Unes associacions que són part fonamental de la cultura i patrimoni de Teulada Moraira i mostrar aqueixa part del treball que desenvolupen anualment des d’aquest escenari és tot un privilegi per al Auditori Teulada Moraira, un teixit associatiu ple de salut que esperem continuar gaudint de l’en aquest escenari molts anys més”, ha recalcat la directora, qui ha dit que en aquesta programació s’ha treballat per a buscar la millor qualitat per a aquest espai i per al seu públic.

A més per a aquesta ocasió, s’ha triat per a la seua edició un disseny més actual, diferent, atrevit, no solament en la portada, sinó també en el seu interior amb la finalitat, ha dit Serrat, “de donar-li un aire diferent i més fresc”.

Quant a tot el que s’espera en aquesta temporada, el president de la Fundació ha fet un recorregut que arrancarà aquest dissabte amb l’inici del Cicle Operístic amb una nova producció d’Òpera 2001 de Madama Butterfly, i seguirà el 24 de febrer, on tindrem el privilegi d’acollir l’acabada d’estrenar Orquestra ADDA Simfònica conduïda pel seu director titular, Josep Vicent.

“Un projecte molt interessant en el qual s’ha treballat molt des del ADDA i la Diputació alacantina perquè es fera realitat i en aquest concert més de 45 músics amb una gran qualitat i formació musical es pujaran a aquest escenari”, ha destacat Linares.

El mes de març vindrà molt carregat de bona música i ho obriran el 2 amb una estrena internacional, Vents de Broadway del grup Porpra Pansa. Un projecte musical, on més que un concert serà una explosió de colors, sensacions úniques i un toc d’humor a càrrec de quatre saxofonistes, una vocalista i un percussionista, que reuneixen els ingredients necessaris per a marcar un abans i un després dins del món de la música en general.

El 10 de març l’auditori acollirà de nou la quarta edició del projecte educatiu L´ESO canta amb cor, organitzat pel departament de música de l’IES Josep Iborra de Benissa i la Coral Benissenca i en el qual participaran els IES de Paiporta, Teulada i Benissa amb la col·laboració dels conservatoris i cors adults de les tres poblacions. La temàtica d’enguany és la drogodependència i la seua prevenció entre la joventut, ha explicat Linares. Un espectacle que comptaran amb més de 300 coralistas els qui estrenaran l’obra “Crit dels Àngels” del director Javier Santacreu.

Seguint amb la línia de suport als conservatoris de la comarca de la Marina Alta i també de la Baixa, la fi del setmana del 22 al 24 de març, se celebrarà l´Encontre d´Orquestres on el diumenge, 24, com a clausura, protagonitzaran un concert dirigit pel director titular de l’Orquestra Simfònica Verum de Castella-la Manxa, Miguel Romea, i participarà l’alumnat dels conservatoris d’Altea, Benidorm, Dénia, Xàbia i Teulada.

L’XI Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió arribarà els dies 29 i 30 de març. El 29 se celebrarà l’I Intercanvi de Colles Infantils amb la participació de la Colla Jove de l’IES Josep Iborra de Benissa i la Colla Jove el Falçó de Teulada, mentre el dissabte serà el torn del Festival on els espectadors podran gaudir de la música més tradicional amb les actuacions de la colla Els Amuntegats de Sant Joan d’Alacant, la Colla de Dolçaines i Percussió de la Societat Musical d´Alboraira i la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada.

El fermall d’or del mes de març el posarà la Banda Simfònica de Dons de la FSMCV, un concert inclòs dins dels actes preparats per a commemorar el Dia de la Dona Treballadora a Teulada Moraira organitzat per l’ajuntament. Linares ha assenyalat que més de 40 dones músics professionals ompliran aquest escenari per a oferir un gran concert dirigit per Marita Cosí Rocher. Un concert que ha sigut gràcies a la petició i iniciativa de la UNDEF i la Junta Central de Moros i Cristians de Moraira

Una temporada que també oferirà grans concerts, com ja van avançar en el seu moment, els germans Quijano els visiten el 5 d’abril per a presentar el seu últim treball La vida no és la la la, i el 6 d’abril, comptarem amb un concert benèfic organitzat pel Club Els Lleons de Teulada Moraira amb un tribut als Beatles que interpretarà Liverpool Band.

El mes d’abril, el dia 7, seguiran amb un espectacle sota el títol “De Banda a Banda del Mediterrani”, un nou espectacle del cantautor de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra” que col·labora amb el cantant i violinista marroquí Ahmed Touzani. Un concert molt especial fet a quatre mans amb Ahmed fusionant la música valenciana i magrebina amb la participació també de la Colla La Socarrà de Xàtiva.

Una de les marques turístic/culturals pròpies del Auditori, Música de Banda acollirà el 13 d’abril a l’Associació Musical del Verger i a l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, que actuarà com a amfitriona.

Estrenaran el Festival Internacional de Piano el mes d’abril i en aquesta ocasió es comptarà amb la col·laboració de Concerts Costa Blanca amb dues magnífiques actuacions protagonitzades per dos joves pianistes de primer nivell, el 17 d’abril, serà la jove pianista estatunidenca d’ascendència xinesa, Claire Huangci, i el 18 de maig, el britànic Alex Ullmann.

Una programació escènica en la qual es podrà gaudir de la bona música oferida a través de la Trobada de Bandes, el 17 de maig, amb la participació dels conservatoris professionals de Dénia, Altea i Teulada, de la dansa amb el Festival de l’Acadèmia de Ballet de Mari Paz contemplat el dia 30, i el 19 de juny de l’espectacle que organitza l’alumnat i professorat del Conservatori de Música Professional “Mestre Berenguer” de Teulada Toca´m un Conte i on col·labora també l´Escola Municipal de Teatre de Teulada.

I per a concloure el 31 de maig hi haurà una actuació coral on participaran diferents conservatoris de la comarca dins d’un projecte solidari liderat pel Rotary Club Dénia comptant amb la participació d’altres rotaris de la comarca. Un concert on els fons econòmics aniran destinats a la creació d’una aula multisensorial en el centre Ocupacional de la Xara, ha destacat el president de la Fundació, “un projecte que ens van oferir i que no dubtem a acollir-lo i col·laborar amb ells posant tota la infraestructura necessària per a tal fi”.

Per a Linares, és una “programació molt completa on s’aposta molt per aquesta comarca i les seues persones, que al final és l’actiu més important que tenen tots els municipis i des d’aquest auditori s’acull com una suma a la comarca posant-lo al servei de la major gent possible, apostant sempre per la cultura i sobretot creant un estat de valor favorable al nostre territori”.