L’Ajuntament de Dénia ja ha anunciat les noves mesures sanitàries que s’adoptaran a partir del dia 1 de març. Aquest nou pla de mesures constitueix una relaxació de les restriccions respecte a les setmanes anteriors, i és per això que s’ha pogut reprendre l’agenda cultural i l’ús d’unes certes instal·lacions.

Des d’aquest dilluns, la localitat reobri al públic les seues sales de lectura, les oficines de turisme, les instal·lacions esportives a l’aire lliure i els parcs infantils. Així ho estipula el decret del 26 de febrer que ha signat l’alcalde, Vicent Grimalt, en el qual es torna a regular l’accés d’usuaris a instal·lacions i serveis públics. Aquesta revisió de les restriccions s’ha realitzat d’acord amb l’actualització de mesures elaborada per la Generalitat i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, mitjançant les quals es limita la permanència de grups de persones en espais públics i privats, així com la mobilitat dins del territori. Aquest nou decret de la comunitat ha sigut elaborat arran de la millora de la situació sanitària derivada de la COVID – 19.

Les noves mesures adoptades per l’alcaldia de Dénia estaran vigents des del dia 1 fins al 14 de març. Com a principal novetat destaca la reobertura al públic, amb un 50% de l’aforament, dels següents espais culturals: teatre auditori del Centre Social, les sales de lectura de la Biblioteca Pública de Sant Josep, les sales de l’agència de lectura Rafael Chirbes a la Casa de la Cultura, i l’Arxiu Municipal. A més, a partir del dilluns també obriran les oficines municipals d’informació turística, i es reprendrà la programació d’activitats culturals, mantenint l’aforament marcat per les autoritats sanitàries.

Des d’ahir dilluns, i durant tota la setmana, també s’aniran reobrint progressivament els parcs infantils, en els quals serà obligatori mantindre les mesures de seguretat, higiene sanitària i distanciament social que siguen pertinents. De la mateixa manera, els parcs, jardins i zones d’esbarjo a l’aire lliure romandran oberts des de les 6 del matí fins a les 22 hores.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, solament obriran aquelles que es troben a l’aire lliure, i romandran tancades totes les que es troben en espais coberts, com ara pavellons, centres esportius, gimnasos, o pistes cobertes. Dins de les instal·lacions cobertes, s’obriran excepcionalment aquelles que siguen necessàries per a celebrar competicions autoritzades per la normativa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Per això, els esportistes que hagen d’accedir a instal·lacions tancades, per a competir o entrenar, hauran de disposar d’un certificat acreditatiu de la federació corresponent.

Malgrat la relaxació de les mesures, per motius de seguretat l’Ajuntament mantindrà la suspensió dels tallers i activitats presencials de Joventut, les Aules de la Tercera Edat i les activitats d’Artístics. Així mateix, continuaran vigents les restriccions en el mercadet dels dilluns i en el rastre de Torrecremada dels divendres. En tots dos llocs s’establirà una reducció del 50% dels llocs autoritzats habitualment, i els venedors hauran d’alternar-se cada setmana mentre estiga vigent aquest decret.

Finalment, l’alcalde ha comunicat que s’han establit noves mesures organitzatives i de prevenció per al personal municipal. D’aquesta manera, a partir de l’1 de març es reprendrà l’activitat i l’atenció presencial en les dependències municipals, i es reactivarà el servei de cita prèvia presencial, que va ser suspés el desembre passat per l’empitjorament de la situació sanitària.

Amb aquest nou paquet de mesures, l’Ajuntament de Dénia fa un pas més en la restauració de la normalitat, permetent així que la localitat torne a reprendre gradualment la seua quotidianitat després d’aquestes setmanes tan complicades.