El passat 2 de març, l’Ajuntament d’Elda, a través de la regidoria d’Igualtat i el Consell Sectorial de la Dona i per la igualtat, va anunciar el llançament de la Campanya Municipal #Imprescindibles. Aquesta campanya s’emmarca dins de les iniciatives desenvolupades amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Alba García Martínez, regidora d’Igualtat, ha explicat que “l’objectiu de la campanya és visibilitzar i reconéixer el paper essencial de les dones en general i, en concret, en aquesta situació pandèmica que estem vivintˮ. Per això, el lema sota el qual es llança aquesta iniciativa és “Juntes enfront de qualsevol pandèmiaˮ.

Aquesta proposta està protagonitzada per sis dones d’Elda, amb diferents professions i dedicacions en la localitat, tal com ha destacat l’edil: “la campanya està protagonitzada per sis dones que han exercit una labor fonamental, cadascuna en la seua àrea, en els efectes i seqüeles d’aquesta pandèmia.ˮ

La regidora també ha assenyalat que “després de la invisibilizació i infravaloració històrica de les dones, aquesta campanya pretén posar en alça els seus avanços, aportacions i veusˮ. D’aquesta manera, l’objectiu de la iniciativa és destacar el paper de les figures femenines en els àmbits professionals, sobretot a nivell local, per a ressaltar així la seua contribució en diferents sectors.

Les sis protagonistes que s’han seleccionat per a aquesta campanya són: Rosario Navalón García, Directora de la Seu Universitària de la UA a Elda; Isabel Villena Pastor, Tècnica en Cures d’Auxiliar d’Infermeria en l’UCI de l’Hospital Universitari d’Elda; Mayte Rodríguez Cano, Presidenta de l’Associació de Aparadores d’Elda i Petrer; Consuelo Lacárcel López, treballadora social de l’Institut Municipal de Serveis Socials; María Rosa Sirvent Gutiérrez, conductora d’autobús urbà a Elda; i Isabel Orovio Fuentes, presidenta de l’Associació d’Alzheimer d’Elda. Amb aquest selecte grup de dones, es pretén abastar una visió àmplia dels diferents sectors professionals, per a poder analitzar així el paper que juguen en ells les integrants femenines, i destacar la seua labor durant aquests mesos tan complicats.

La regidora García també ha apuntat que “l’impacte que està tenint la pandèmia en les dones és major a pesar que la prevalença és més alta en els homes, a conseqüència d’aspectes relacionats amb els rols de gènere i amb la precarització cap a les tasques de sosteniment de la vida, realitzades majoritàriament per les donesˮ. Com a exemple d’això, ha detallat que les dones suporten una major càrrega de treballs precaris i d’economia submergida, o que està majoritàriament en la primera línia de treball de cures i atenció sociosanitària.

La campanya #Imprescindibles s’ha anat difonent a través de les xarxes socials municipals al llarg d’aquesta setmana, i culminarà hui, dia 8 de març, amb la publicació d’una peça audiovisual.