El divendres 5 de març, l’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria d’Igualtat, va presentar un ampli programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de la dona, que se celebra hui, dia 8 de març. La regidora d’Igualtat, Alba García, juntament amb la directora de la Seu Universitària d’Elda, Charo Navalón, han sigut les encarregades d’exposar aquesta planificació.

L’edil ha assenyalat que, a més de la campanya #Imprescindibles, en aquest mes tindrà lloc “el nou concurs de dibuix ʻMamá Trabajadoraʼ, en la seua edició número 14, i en el qual participarà l’alumnat dels centres d’Educació Infantil de cinc anys i de 1r i 2n de Primària. Enguany la votació serà virtual, del 8 al 19 de marçˮ.

A més, García ha explicat també que “al costat del Cefire Elda organitzarem la xarrada ʻAdolescencia, pornografia y violencia sexualʼ, el 21 d’abril, amb Carmen RuizRepullo. També donarem difusió a la convocatòria de cacerolada que tindrà lloc dilluns que ve, a partir de les 20.00 hores, convocada per l’Assemblea Feminista per a fer soroll des dels nostres balcons y finestresˮ.

A més, aquest dimecres 10 de març, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives en Xarxa de la Comunitat Valenciana realitza una jornada de prevenció d’addiccions des de la perspectiva de gènere. Cal destacar que la inscripció en aquestes jornades és gratuïta per a tot aquell que desitge assistir.

Per part seua, la directora de la Seu Universitària de la UA a Elda, Charo Navalón, qui és una de les protagonistes de la campanya #Imprescindibles, ha afirmat que “no em sent imprescindible, però és un honor representar al col·lectiu de les dones docentsˮ.

Respecte a les activitats organitzades per la Seu Universiaria d’Elda que ella mateixa dirigeix, Navalón ha destacat que “un dels nostres eixos és la reivindicació de la igualtat i creiem que hi ha treball per fer. Enguany, com tenim moltes ganes de connectar amb el públic i amb la societat, hem plantejat huit activitats amb la igualtat de gènere com temàticaˮ.

Les activitats organitzades per la Seu Universitària amb les detallades a continuació. En primer lloc, des del passat dia 5 i fins al 22 de març, es podrà visitar l’exposició “Lenguaje para la igualdad. No tiene nombreˮ, que es troba a la Sala d’Exposicions del Centre Cívic Juvenil.

D’altra banda, hui, dilluns 8 de març, tindrà lloc la xarra – homenatge “Lolita Miralles: empresariaˮ, que se celebrarà a les 19.30 hores en la sala d’actes del Museu del Calçat. Posteriorment, el 10 de març, a les 19.00 hores es projectarà en la sala d’actes de la Fundación Paurides la pel·lícula Una cuestión de género, de Mimi Leder, sobre la qual es realitzarà un col·loqui a càrrec d’Israel Gil, de l’Aula de Cinema de la UA.

Més endavant, els dies 11 i 17 de març, se celebrarà les conferències “15 calles con nombres de mujer (I y II)ˮ, que seran a càrrec de Dolores Soler, arqueòloga de la localitat. Aquestes dues conferències tindran lloc en la sala d’actes del Museu del Calçat, i ambdues seran a les 19.30 hores.

Finalment, a la fi de mes s’han programat dues activitats diferents. La primera d’elles serà el 26 de març, i es tracta de la conferència ¿Por qué necesitamos el talento femenino, que se celebrarà en el Museu del Calçat a les 19.30 hores. Finalment, el 31 de març, es tancarà aquest cicle d’activitats amb la representació de l’obra “Medeaˮ, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA i dirigida per Xiomara Wander – Berghe, que es durà a terme en el Teatre Castelar a les 20.00 hores.

Amb aquest llistat d’activitats, l’Ajuntament d’Elda ofereix una variada selecció de propostes per a totes les edats, per a poder transmetre a un públic ampli la importància reivindicativa del 8M des de l’àmbit de la cultura.