El passat 4 de març, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Oriola, dirigida per Almudena Baldó, va donar a conéixer les diferents activitats que s’han organitzat amb motiu del Dia Internacional de la dona. Amb aquesta programació, l’Ajuntament de la localitat se suma a la celebració d’aquesta data, que està comptant amb un amplíssim suport al llarg de tota la província per part de les institucions municipals.

El cartell que ha presentat la regidoria porta el lema “Oriola, fent de la Igualtat una realitatˮ. Aquest cartell ha sigut dissenyat per Ely Martínez, i la regidora Baldó ha dit d’ell que “representa també a la dona oriolana, com ho és l’autora del cartell, de les mans del qual emprén el vol un ocell que se sent lliure. Simbolitza el que volem i pel que treballem: unamuejrque naix lliure, vola lliure i se sentlliureˮ.

En relació amb el llançament de la programació d’activitats, s’ha consensuat des de la Mesa d’Igualtat la realització d’una campanya en xarxes socials amb l’epígraf “Ignorar l’impacte de gènere durant la pandèmia agreuja la desigualtatˮ. Aquesta campanya consisteix en sis cartells que tracten la qüestió de la repercussió de la pandèmia de COVID – 19 sobre les dones. Cadascuna de les associacions que componen la Mesa d’Igualtat, en col·laboració amb la regidoria, han anat pujant els seus cartells a les xarxes, les publicacions de les quals van culminar ahir, dia 6 de març.

Així mateix, l’edil d’Igualtat de la localitat ha lamentat que “per culpa de la situació que estem vivint, enguany no es puguen celebrar ni la ʻMarcha por la igualdadʼ ni la ʻGala de la Mujer Oriolanaʼ, on es fa lliurament dels Premios Únicasˮ. A més, Baldó ha assenyalat que “atorgar aquestes distincions sense la presència de públic pot desmeréixer el reconeixement. Esperem que l’any vinent tota aquesta situació haja canviat i que puguem celebrar el dia com sempre s’ha fetˮ.

A més, amb l’objectiu de conscienciar als alumnes del municipi de la importància de la igualtat de gènere, s’ha organitzat una campanya de coeducació amb els xiquets d’Educació Infantil de 5 anys, als quals es repartirà individualment un joc de cartes sobre les diferents professions, tal com ha anunciat Baldó, qui també ha ressaltat la rellevància d’aquesta activitat perquè els xiquets “són nostrefuturˮ.

Finalment, amb motiu de la celebració del 8M, les façanes de l’Ajuntament, tant el de la ciutat d’Oriola com el de la costa, el de la Lonja i el bust de la Glorieta estaran il·luminades des de les 00.00 hores del dia 8 de març.