L’Ajuntament d’Elx i l’ONG Tushirikiane han programat una ruta solidària pel Pantà d’Elx amb la finalitat de recaptar fons contra la desnutrició a Kenya. Així ho ha informat la regidora de Cooperació, Mariola Galiana, acompanyada del responsable del projecte de l’ONG, José Abad i el responsable de l’agrupació de senderisme Amics del camí dels fars, Paco Martínez que col·labora amb la iniciativa. Segons ha assenyalat Galiana “un dels principals objectius d’aquesta marxa solidària és sensibilitzar i conscienciar sobre els problemes de desenvolupament que afecta a poblacions del continent africà i divulgar el treball que des d’Elx realitza l’organització Tushirikiane per a contribuir a la millora de les condicions de vida de diverses poblacions afectades en situacions d’extrema vulnerabilitat”.

Els fons aniran destinats al sosteniment per a un centre sanitari de lluita contra la desnutrició i malaltia a Kenya. “Tenim com a prioritat promoure la participació activa en activitats mediambientals que contribuïsquen al coneixement, la conservació i la promoció de l’entorn natural d’Elx”, ha destacat l’edil.

Per part seua, Abad ha assenyalat que “la principal característica de l’ONG no és captar socis en cartera si no que les persones de manera voluntària es puguen comprometre a l’ajuda al desenvolupament a través dels projectes que es creen”. Lamentablement, Abad ha destacat que “la mitjana de xiquets que atén Tushirikiane des de 2009 és de 3.700 xiquets dels quals al voltant de 120 pateixen desnutrició”.

La ruta consistirà en 12 km de recorregut, es durà a terme el 27 d’octubre i tindrà un trajecte amb eixida des del Bailongo, passant per l’avinguda de Candalix, el Molino Real i el vessant del riu fins a arribar al Pantà d’Elx.

Per a qui no vulga fer l’activitat completa té la possibilitat de deixar el seu vehicle en un pàrquing pròxim al Pantà i incorporar-se a la marxa.

Els interessats que desitgen inscriure’s poden fer-ho per un preu de huit euros a la Barra del Mercat, el Club de Camp d’Elx, Esports Aitana, Unió Excursionista d’Elx i la Delegació ONG Tushirikiane.