Finalment arribem a contemplar a Elx el BESTIARI DE FRANCIS MORELL, a través de la triada selecció d’obres que mostren la seua extraordinària dimensió, com a autor del major i més fabulós bestiari contemporani conegut, progenitor d’éssers antropoformes animats, plens de vida i bondat, creats per a exercir una determinada funció dins de la nostra societat. La seua condició els uneix, el més fort sempre càrrega amb el més feble, cap queda arrere en el seu etern caminar. El seu legítim ofici és crear bestiaris.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dijous 11 de juliol a les 18.30 h., a la sala d’exposicions Capella de l’Orde Tercer Franciscà, ajunte església de San José, en plaça Reis Catòlics, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx.
Visites de l’11 de juliol al 9 d’agost 2024, amb horari dimarts a dissabte, 10 a 14 h. i de 15 a 18 h., diumenges 10 a 14 h., i dilluns tancat. Disponibilitat de visites guiades. Taller gratuït d’inici al dibuix amb tinta xinesa.
Bèsties dotades de gran sensibilitat, sempre capaces de comprendre i perdonar, magníficament preparades per a fer-nos companyia i apaivagar les nostres pors i temors, emparentades amb els éssers que descriu el Bestiari d’Aberdeen. Només es necessita tindre algun a prop per a rebre la seua màgica influència.
Si els portes amb tu, i així ho desitges, es convertiran en els guardians del teu domicili, preservaran els teus secrets inconfessables, et protegiran de les tempestes i del graníssol, de les plagues i les epidèmies, vetlaran dia i nit pel teu sagrat benestar i la tranquil·litat dels teus, ja que posseeixen la força imbatible d’un talismà. Són bèsties que sempre lluitaran i es batran pel teu afecte cada nou dia. Aquesta és sens dubte, la poderosa raó per la qual has d’adoptar algun d’ells. Mai t’abandonen.