Els Vins Alacant Denominació d’Origen Protegida s’han proposat unir a tota la província aquest nadal en un brindis conjunt. Amb el “brindis de la terreta” la Denominació més antiga i representativa de la zona vol unir a institucions, ajuntaments, corporacions i a tots els amics i consumidors d’aquests vins per a celebrar el nadal i l’any nou malgrat el distanciament i les mesures sanitàries preventives.

El brindis l’inicia el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig “per un any de superació amb uns vins insuperables” qui brinda amb el president de la DOP Alacant, Antonio M. Navarro. Continuen tant la Consellera d’Agricultura, Mireiá Moiá com Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant. Des d’ací succeeix un repàs pels ajuntaments de les diferents localitats de la província, des de Dénia fins a Orihuela passant per Xàbia, Elda, Orxeta, el Pinós, Algueña, Salinas, Alfaz del Pí, Benidorm o Torrevieja els alcaldes del qual desitgen positius missatges en aquest any tan especial.

Al costat d’ells a més altres institucions com el rector de la Universitat Miguel Hernández, el director de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, la xarxa de CdT´s, l’Associació Provincial d’empresaris d’hostaleria APEHA, els empresaris de UEPAL amb el seu president, l’auditori de Teulada Moraira, la diputada provincial de cultura, la Ruta del Vi d’Alacant, l’Associació Provincial de Sommeliers ASPA, la DO Raïm Embossat del Vinalopó, l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia o la Presidenta de Gastrònoma, Cuchita Lluch. Al costat d’ells cellers, botigues, influencers i amics, en general en una cadena de brindis que només acaba de començar.

La intenció és que es continuen sumant institucions, i consumidors mitjançant l’enviament de vídeos al mail: comunicacion@vinosalicantedop.org i poder perquè, en la setmana de nadal, disposar d’un vídeo el més representatiu i complet de tota la província i marcar així una fita aquest nadal.

La campanya té els etiqueta: #elbrindisdelaterreta i #alicantebrindaconsusvinos i es pot seguir en les xarxes socials i en la web del Consell. I se suma també a la campanya impulsada per la Generalitat Valenciana per a les marques de qualitat de “el nadal és valencià”.

Per a veure l’inici del brindis: https://www.youtube.com/watch?v=e5RKqxrws6E