Dissabte que ve 6 de març, després de diverses setmanes d’inactivitat a causa de les restriccions marcades per les autoritats sanitàries per a fer front a la pandèmia, el Teatre Cervantes de Petrer alçarà de nou el teló per a reprendre la seua programació cultural. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Cultura, Fernando Portillo.

L’edil ha subratllat que “ja teníem ganes de poder presentar la programació per a aquests primers mesos de l’any, però, per la situació sanitària, hem anat retardant el moment perquè des d’aquest equip de govern entenem que, per damunt de tot, està la salut dels nostres veïns”. Portillo ha afegit que “com hem fet durant tots aquests mesos de pandèmia, continuarem oferint cultura segura, adoptant les màximes mesures de seguretat i higiene perquè qui vinga al teatre el faig amb tota la tranquil·litat que, efectivament, és un espai segur”.

Per a la nova programació cultural, la regidoria ha decidit ampliar l’aforament del 25% dels espectacles celebrats al desembre dins del Marionetari, fins al 50%, aforament fixat per les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana.

De març a maig, el Teatre Cervantes acollirà un total de nou actuacions, amb música, teatre, humor i espectacles d’índole infantil per a gaudir en família. Segons ha indicat el regidor, “sens dubte el plat fort de la programació és la volta a Petrer de Rafael Álvarez El Bruixot, amb el seu espectacle ‘Dues taules i una passió’, després de més d’una dècada sense trepitjar les taules del Cervantes”. Aquest espectacle tindrà lloc el dissabte 20 de març a les 19.30 hores.

“Hem intentant que siguen unes taquilles el més assequibles possibles per als veïns i veïnes”, ha indicat Portillo, informant que diversos dels espectacles tenen entrades bonificades per a col·lectius com a desocupats, jubilats, carnet jove, col·lectius culturals i discapacitats.

La nova programació arrancarà el dissabte 6 de març, a les 19.30 hores, amb el concert líric “Romanza” a càrrec del tenor petrelense “Manuel Lázaro”, acompanyat de dos artistes convidats, la soprano Vera del Pi, i el pianista Shlomo Rodríguez. El diumenge 7 de març, a les 18 hores, es representarà l’obra en valencià “Segarem Ortigues Amb Els Tacons”.

El dissabte 14 de març, també a les 18 hores, el Cervantes acollirà el Musical familiar en valencià “Pinotxo, un musical d’aventures”. Per a acabar el mes, el 27 de març, a les 19.30, es posarà en escena l’obra de teatre “Federico, funció sense títol”.

Ja a l’abril, superada la Setmana Santa, el dissabte 10 d’abril, en dos passes -17 i 19.30 hores-, els més xicotets podran gaudir del musical familiar “Ventafocs el musical”. Una setmana més tard, el 17 d’abril, serà el torn de l’humor amb l’actuació “Comandant Lara & Cia”.

Al maig, el diumenge 9, a les 18 hores, Taules Teatre posarà en escena el musical infantil “Érase una vez”. I, el diumenge 16 de maig, a les 18.30, Jaime Caravaca i Grison Beatbox, monologuistes de la Resistència, posaran el fermall d’or a la programació.

Totes les entrades es poden adquirir a través de la plataforma www.instanticket.es, menys les de l’espectacle “Comandante Lara & Cia” que té la seua pròpia xarxa de venda d’entrades (www.comandantelara.com i www.compralaentrada.com). Actualment ja estan a la venda les entrades dels espectacles del mes de març.

PROGRAMACIÓ DETALLADA

Dissabte, 6 de març – 19.30 h

Companyia: Manuel Lázaro

Nombre de l’espectacle: Romança

Preu únic: 5 euros

Numerat – Sense bloqueig automàtic

Un homenatge als grans èxits de la música romàntica internacional, en una fusió d’estils i èpoques: òpera, sarsuela, musicals, cançó lírica espanyola i napolitana, pop i balades.

Diumenge, 7 de març – 18.00 h

Companyia: Contrafet

Nom de l’espectacle: Segarem ortigues amb els tacons

Preu: 5 euros (anticipada) – 6 euros (taquilla)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en valencià)

Personatges ancorats al costat d’una carretera. Una reflexió sobre la dóna, el feminisme, la prostitució i el masclisme. Cap prostituta neix com una ortiga a la vora de camí.

Diumenge, 14 de març – 18.00 h

Companyia: Trencadís

Nom de l’espectacle: Pinotxo, un musical d’aventures

Preu: 3 euros (anticipada) – 5 euros (taquilla)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en valencià)

El teatre dins del teatre és la clau per poder comptar els aventures de Pinotxo en aquesta nova proposta de Trencadís.

Qui no ha jugat alguna vegada a ser actor o actriu? A tráves dels il·*lusions de Laura, una xiqueta apassionada pel món del teatre, farem un viatge al llarg dels aventures més conegudes de l’entranyable titella, amb una partitura fantàstica, veus en rigorós directe i grans coreografies.

Dissabte, 20 de març – 19.30 h

Companyia: El Bruixot

Nom de l’espectacle: Dues taules i una passió

PREU: 15 € (anticipada) – 18 € (taquilla) – 12 € (aturats, jubilats i Carnet Jove) – 9 € (col·lectius i discapacitats)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

Dues taules i una passió és el teatre en estat pur. La matèria primera: només passió… i un parell de taules! (i a vegades fins i tot sense taules). La frase se li atribueix a Lope de Vega i també a Cervantes… Però qui la va encunyar?. Els dos “grans” han inundat el teatre d’enginy i de poesia per a tots els temps. Tots dos dins d’aquest espectacle, al costat d’altres grans que ballen en cercle, com els cossos celestes en el firmament.

Dissabte, 27 de març – 19.30 h

Companyia: L’Últim Toc Teatre

Nom de l’espectacle: Federico. Funció sense títol

Preu: 5 euros (anticipada) – 6 euros (taquilla)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

Federico decideix parlar: “Ja que no em vau donar una tomba, presteu-me un escenari per a explicar-lo tot.” Per a això gaudirà de l’ajuda de la Xirgu que, amb música en directe, cançons i reflexions, no exemptes d’humor, ens traslladarà al món oníric, literari, personal i vital del poeta granadí.

Dissabte, 10 d’abril – 17.00 i 19.30 h (dues sessions)

Companyia: La Barbàrie Teatre Musical

Nom de l’espectacle: Ventafocs, el musical

Preu: 5 euros (anticipada) – 8 euros (taquilla)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en castellà)

Érase una vegada un regne llunyà on vivia una bondadosa i bella xica anomenada Ella. Després de morir el seu pare, la seua cruel madrastra, al costat de les seues envejoses germanastres, Gabrielle i Charlotte, la converteixen en la seua serventa i li canvien el seu nom pel de ‘Ventafocs’.

Dissabte, 17 d’abril – 20.00 h

Artistes: COMANDANT LARA, JESÚS TAPIAYVICENTE SOROLLS

Nom de l’espectacle: Comandate Lara & Cia

Preu: 18 euros (anticipada) – 21 euros (taquilla) + DESPESES

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en castellà)

Diumenge, 9 de maig – 18.00 h

Companyia: Taules Teatre

Nom de l’espectacle: Erase una vegada

Preu: 3 euros (anticipada) – 5 euros (taquilla)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en castellà)

Diumenge, 16 de maig – 18.30 h

Nom de l’espectacle: Jaime Caravaca i Grison Beatbox

Preu: 7 euros (anticipada) – 10 euros (taquilla) – 5 euros (aturats, jubilats, Carnet Jove i discapacitats)

Numerat – Sense bloqueig automàtic

(en castellà)