El ”Bus de la Llengua” arribara al municipi del Campello els dies 28 i 29 de juny i estarà localitzat a la Llotja Pesquera.

El ‘Bus de la Llengua’ és una iniciativa de la Conselleria de Cultura i Educació que s’engloba dins de la macrocampaña “Sempre teua. La teua llengua” que té com a principal objectiu “millorar l’ús social del valencià” en la societat valenciana. El seu objectiu és transmetre “poble per poble i ciutat per ciutat” la política lingüística del Consell, apostant per la cohesió social i la diversitat lingüística en el nostre territori. El públic principal són els més xicotets i els mètodes són lúdics i festius. Es tracta de tallers educatius, i activitats interactives.

Per al Regidor de Normalització Lingüística i Alcalde del municipi, Benjamí Soler, és fonamental treballar per crear espais d’enteniment que reforcen la nostra diversitat lingüística i açò passa per reforçar entre els més xicotets una llengua, el valencià, que històricament s’ha vist arraconada per la major presència del castellà en Mitjans de comunicació, en l’àmbit col·loquial i en les institucions.

El ‘Bus de la Llengua’ està recorrent des de principis d’any tot el territori de la Comunitat Valenciana amb motiu de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, presentada el 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, i que s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb un conjunt d’activitats que es podran seguir des de la seua pàgina web, wwwsempreteua.gva.es.

La Generalitat, així com la resta d’institucions públiques valencianes, té el deure estatutari de protegir i recuperar al valencià, així com de garantir l’ús normal. Per tot açò, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos entre els parlants i, al mateix temps, incrementar el prestigi social de la llengua pròpia.

Aquesta campanya, a més, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tenir també el valencià com a llengua oficial.

Totes i tots podem construir ponts de comunicació en valencià per a qualsevol aspecte de la vida. El valencià està viu perquè hi ha gent que ho parla. La llengua és teua, tant si la parles com si no, perquè segur que l’entens. I, apel·lant als sentiments d’una nota que pot ser d’amor o amistat, volem que siga Sempre teua. La teua llengua.