El passat dissabte 22 d’octubre, en el marc de la 54a Assemblea de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (F.S.M.C.V.), realitzada aquest any en Canet d’En Berenguer, el Centre Artístic Musical de Xàbia fou proclamat guanyador del Premi Euterpe a la Participació Federal. Aquests reconeixements s’atorguen anualment a persones, societats, col·lectius, entitats, institucions, empreses o projectes que impulsen o desenvolupen la cultura valenciana, establint distintes categories entre les quals es troba el reconeixement a la Participació Federal. En aquesta última participen totes les societats federades, i s’atorguen d’acord amb el Barem de Participació Federal de la FSMCV, que contempla entre d’altres l’assistència en assemblees generals i comarcals, participació en l’activitat comarcal, la sol·licitud de músics per a unitats artístiques, participació en campanyes musicals, etc.
Així doncs, la secretaria del C.A.M. Xàbia Núria Ferrer va rebre el certificat que atorga aquest premi, i s’espera que al voltant de la festivitat de Santa Cecília tinga lloc la cerimònia d’entrega dels guardons pel President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig.
Cal destacar que en la mateixa Assemblea es va atorgar el distintiu als nostres veïns de la Societat Unió Musical de Gata pel seu 150é aniversari, els nostres veïns de Teulada-Moraira foren elegits seu per a la propera assemblea general d’octubre 2023, i a més, el xabienc Manolo Berenguer, actual Secretari Comarcal, passa a formar part de la Junta Directiva de la FSMCV. A tots ells, el CAM Xàbia vol traslladar la seua més sincera enhorabona.
Per al C.A.M. Xàbia, aquest reconeixement arriba en un any ple de gratitud, doncs ha sigut també enguany quan l’Ajuntament de Xàbia premiava la seua tasca en pro a la cultura i l’associacionisme de la localitat amb el Premi 9 d’octubre “Vila de Xàbia”. Està sent, sense cap dubte, un moment frenètic per a l’associació, del que President, Junta Directiva, i tots els membres es senten profundament agraïts. A les portes de la seua gran festivitat de la Patrona dels Músics, faran de les seues actuacions el més gran homenatge a la gran família que és el CAM Xàbia, oferint la seua gratitud als músics, directors, socis i públic en general.