“Fins a 4.000 places en hotels i càmpings, un centenar de restaurants, més de 300 bars i cafeteries, i una potent planta d’apartaments turístics i segones residències capaç d’acollir fins a 50.000 turistes diaris”. Així ha resumit l’alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, el preparat que està el municipi per a afrontar la campanya estiuenca. “I tot”, ha emfatitzat, “amb les majors garanties de seguretat enfront del virus, aspecte especialment important en aquests temps”.

Berenguer i la regidora de Turisme, Marisa Navarro (PP), s’han encarregat d’exposar a representants del sector turístic i mitjans de comunicació l’àmplia oferta de sol i platja, gastronòmica, cultural, esportiva i comercial del Campello, en perfecte estat de revista per a una campanya que es reconeix “atípica, diferent i complicada”. Al costat d’ells, reforçant el missatge de destinació turística de primer ordre, els portaveus de l’equip de govern Lourdes Llopis (PP), Julio Oca (Cs), i María José Sañudo (Vox), així com el grup de regidors del PSPV-PSOE, amb el seu portaveu Vicent Vaello al capdavant, i altres edils populars.

Es dóna per fet que la campanya turística serà molt competitiva entre els diferents destins de la Costa Blanca. Per a destacar enfront de la resta, El Campello ha llançat vídeos específics de l’oferta turística i comercial que s’emetran per tots els canals de televisió provincials, i ha programat una sèrie de rutes culturals, esportives, gastronòmiques i comercials que es promocionaran en tots els suports.

Abans d’això, la regidoria de Platges que dirigeix Julio Oca (Cs) ha redoblat esforços perquè arenals i cales oferisquen la seua millor imatge, i lluïsquen amb orgull totes les ensenyes de qualitat mediambiental i de serveis de les quals han sigut creditores.

El Campello viu fonamentalment de la indústria turística, de la qual depenen la seua economia i la major part dels llocs de treball, que al seu torn comporta un nivell de benestar social alt, el que fa situa al municipi en una situació poderosament atractiva per a ciutadans estrangers, que cada vegada en major número ho trien per a fixar la seua residència permanent.

Fins a 23 quilòmetres de costa, una gastronomia elogiada en guies nacionals i internacionals, una oferta cultural i esportiva concordes amb un municipi costaner, i un clima “que és el nostre major tresor”, fan de El Campello una destinació tan atractiva com assegurança.

“Les vacances no són un privilegi… de cap manera. Són una necessitat… un dret al qual tots hem de tindre accés”, ha remarcat l’alcalde Juanjo Berenguer.

“Diuen els savis que tan important és arribar a Ítaca com gaudir intensament del camí, i em permetran que jo, com a alcalde, reivindique que aqueix camí passa necessàriament pel Campello, on la felicitat està a l’abast de la mà, on es viu bé, es gaudeix de la vida i es menja encara millor”.