“Valora-la”, l’eslògan que obri passe a la campanya commemorativa del 8M, “Dia Internacional de la Dona”, ha dut a terme la segona de les seues desenes d’activitats contemplades en la programació del mes de març i pensades per i per a la dona i la seua ardúo camí cap a la igualtat plena entre tots dos sexes.

D’aquesta manera, Mercé Pairó (Cs), regidor de Dona i Igualtat, presentava la segona de les seues activitats dirigides a la conscienciació i construcció d’un #CampelloMunicipioIgualitario amb la presentació d’un llibre, “Hijos del alma”, de l’escriptor José Manuel Mójica.

Una commovedora exposició amanida per les belles veus del duo “Clau de Sol i Fa”; les encantadores Julia i Reyes, que van delectar a l’auditori amb la interpretació de les cançons “Sexe feble”, de Jaime Camil; “A tí dona”, de Jose Luis Perales i “Porta Violeta”, de Rozalén.

“HIJOS DEL ALMA”

José Manuel Mójica, autor de “Hijos del alma”, va realitzar una meravellosa al·legoria a aqueixes dones desconegudes per al públic. “Sobre personatges històrics coneguts s’ha escrit molt i diferents versions, però han existit altres persones exemplars, amb uns grandíssims valors que encara ens sorprenen”, en referència a Remedios Linares, la seua àvia materna i protagonista de la seua novel·la costumista.

Ambientada a Alacant, la ciutat on la protagonista va viure en una època de manca i escassetat “aquesta dona solidària i servicial va agafar les regnes de la seua vida i, saltant-se les normes imposades per una societat masclista, va prendre les seues pròpies decisions i va optar per fer allò que li demanava el cor”, argumentava Mójica.

Amb aquesta obra, l’autor ha volgut realitzar un reconeixement públic “a tantes i tantes dones increïbles que, com la seua àvia, abnegades, sense drets en una societat masclista, pensant sempre en els seus, van fer de la seua vida un sacrifici permanent”, manifestava l’escriptor.

D’aquesta emotiva manera, finalitzava la presentació, amb l’exemple de tantes i tantes dones que van passar per la vida de puntetes, anònimament i que, en opinió de l’autor “mereixen un monument”. Una bellíssima presentació que va culminar amb un poema de Pablo Neruda: “Y si no das más, tan sólo encuentra lo que hay en tus manos, piensa que dar amor nunca es en vano. Sigue adelante sin mirar atrás”.