A proposta de la regidora de Turisme Marisa Navarro (PP), la Junta de Govern Local de l’Ajuntament del Campello ha decidit integrar al municipi en la xarxa de municipis que promocionen la dieta mediterrània, sota l’auspici de l’Agència Nacional de Salut i Dieta Mediterrània. La setmana passada es va presentar a Mutxamel el vídeo promocional i els municipis participants, acte al qual van acudir la mateixa Navarro i l’alcalde Juanjo Berenguer.

Aquesta xarxa promociona la dieta mediterrània, una de les més saludables del món, catalogada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i es crea amb l’objectiu de posar en valor la seua riquesa i varietat. De moment, s’han integrat en ella els municipis d’Elx, Torrevieja, Dénia, Ibi i ara El Campello. Pròximament ho faran Mutxamel i Sant Joan.

Per a Juanjo Berenguer, “estem en una terra que aporta els aliments més saludables, i és molt interessant enllaçar aqueixa riquesa amb el turisme perquè la nostra oferta és molt atractiva i pot atraure a visitants de tot el món”. Marisa Navarro apunta que “integrar-se en aquesta xarxa significarà participar en les promocions físiques i online que programaran tant la Diputació Provincial d’Alacant com la Cambra de Comerç, posicionant al Campello com a destinació preferent per a gaudir d’aquesta dieta”.

L’acte de presentació celebrat a Mutxamel van acudir el president de la Cambra de Comerç, Juan Bautista Riera, i el diputat provincial de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius, Sebastián Cañadas, que a més és alcalde del municipi amfitrió, que van destacar que “menjar saludablement ens porta a gaudir d’una vida molt més duradora i feliç, i en aquesta terra disposem dels productes de major qualitat”. En la xarxa participa també un comité científic, i els xefs Dani Frías i Pablo Montoro.