El Campus d’Alcoi de la UA inaugura l’exposició “Llenguatge per a la Igualtat. No té nom!”

El Campus d’Alcoi de la UA inaugura l’exposició “Llenguatge per a la Igualtat. No té nom!”

La Universitat d’Alacant inaugura al seu Campus d’Alcoi l’exposició “Llenguatge per a la Igualtat. No té nom!” com a part de la seua programació cultural patrocinada per la Fundació Mutua Levante. L’acte inaugural tindrà lloc a la sala d’exposicions de la Cambra de Comerç d’Alcoi (Sant Francesc, 10) aquest dilluns 4 de febrer a les 19 hores, amb les intervencions d’Aroa Mira Rojano, regidora de joventut de l’Ajuntament d’Alcoi, Majo Pallarés, coordinadora d’activitats culturals del Campus d’Alcoi-UA, i Juan David Santiago, tècnic de la UA especialista en violència de gènere, coeducació, diversitat afectivosexual, qui presentarà el projecte «Dones Enginyeres» i «Vull ser Enginyera» de l’Institut de la Dona i Igualtat d’Oportunitats (IMIO) i la Universitat d’Alacant a través de l’Escola Politècnica Superior d’aquesta.

La mostra, comissariada pel Centre d’Estudis sobre la Dona de la UA, exposa diversos panells a través dels quals presenta la realitat de les dones, que són la meitat del món, no un simple col·lectiu o grup social, amb totes les seues diferències i tota la seua diversitat. La meitat del món a qui el llenguatge causa greuges comparatius. L’exposició és una aposta per un llenguatge per la Igualtat en la comunicació, un llenguatge en què les dones i el femení tinguen l’espai just i equitatiu. Les vinyetes que s’exposen en els panells de l’exposició són creació de Diana Raznovich.

Les creadores de la mostra afirmen que les dones actuals han variat enormement les seues vides respecte de les seues àvies. Han passat de la privació al reconeixement dels seus drets. I aquest, que és un dels canvis més grans, s’ha produït quasi sense sentir, com si fóra natural, com si això no haguera d’implicar cap altre canvi, com si no influïra en la vida social, silenciosament. Aquest silenci prové en gran part del llenguatge, que no s’ha adaptat a aquestes novetats. El llenguatge, el pensament i les emocions són indissociables i són aquests precisament els tres atributs que distingeixen els éssers humans dels animals. Però el llenguatge s’adquireix en la més tendra infància i costa de canviar l’après, això és cert. Potser per això ens oposem tant a adaptar les nostres paraules i formes d’expressió a la realitat actual d’igualtat entre dones i homes? Les dones i el femení han de tenir el seu espai just i equitatiu en el llenguatge. El llenguatge els causa greuges comparatius: no les nomenen, les obliguen a traduir-se en el masculí. No podem continuar usant la llengua d’una manera desigual i discriminatòria quan vivim en una cultura que ha adoptat la igualtat com a principi objectiu.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X