La vint-i-dosena edició del certamen de cantautors d’Elx va tancar dissabte passat les seues portes a la sala del Gran Teatre amb l’assistència de l’edil de Cultura i Joventut, Marga Antón, qui va destacar la importància d’aquest festival de joves talents musicals en la cerca de nous valors artístics.

Segons Antón, “la regidoria de Joventut continua apostant per aquesta gala per la gran aportació que suposa per a la cultura il·licitana i per la cerca de nous valors artístics i la voluntat de donar un impuls a aquestes joves promeses”.

Els cinc finalistes que van participar en la gala van ser Noel Biniés, Jorge Castaño, Ángela González, Fernando Macías i Enrique Martín, els qui van actuar interpretant dues cançons del seu repertori. Posteriorment, el jurat format per Javier Piñol, Iván Lledó, Vicky Castelo, Marina Vicente, Enrique Lidón i Melodie Marco, va decidir la seua fallada.

El primer premi del festival va ser per a l’artista Fernando Macías, natural de Sant Ferran (Cadis), qui va obtindre un guardó de 1.500€ en metàl·lic i 200€ en material musical a canviar a la botiga musical d’Elx AC Música. Com a guanyador del festival d’enguany, Macías inaugurarà el certamen de l’any que ve.

El segon premi va recaure en el cantant de Salamanca Kike M., qui va obtindre 700€ en metàl·lic i 100€ en material musical, mentre que la malaguenya Ángela González va obtindre el premi del públic amb el guardó “Ángel Alfosea”, dotat amb 600€ en metàl·lic i 100€ en material musical.

El premi a la millor cançó interpretada en valencià va quedar desert. La gala de la 22 edició del certamen de cantautors d’Elx va comptar amb el guitarrista i cantant flamenc, Francisco Rodríguez “Fraskito” com a artista convidat i també amb la guanyadora de l’edició anterior, Lia Sampai.