Pablo Milanés presentarà a l’Auditori Internacional de Torrevella el dissabte, 28 de novembre (21.00 hores), les cançons de la seua gira ‘Essència’. Un concert molt especial que suposa un resum de la seua obra, en el qual recopila les seues cançons més conegudes com ‘El breve espacio’, ‘Para vivir’, ‘Yolanda’ o ‘Ya ves’.

Milanés és considerat un dels principals exponents de la cançó d’autor en espanyol, Amb aquesta actuació, el cantautor cubà represa la seua gira de presentació del treball ‘Essència’, que ha tingut un excel·lent acolliment i li ha donat grans satisfaccions en escenaris d’Europa i Amèrica. Un concert molt especial que suposa un resum de la seua obra amb composicions emblemàtiques com els temes: ‘El breu espai’, ‘Per a viure’, ‘Yolanda’ o ‘Ja veus’, juntament amb unes altres no tan populars, però que són exemples de la naturalesa i singularitat de la seua ànima de trobador que, en cada concert, es puja als escenaris amb les mateixes emocions que la música li ha proporcionat, en més de sis dècades com a cantautor.

El tour ‘Essència’ es presentarà a Torrevella amb un format més íntim, però no menys sorprenent i on estarà acompanyat per les joves Ivonne Téllez al piano i la chelista Caridad R. Varona, filla i néta de dos destacats músics cubans.

La gran versatilitat musical de Pablo Milanés li ha permés abordar i expressar-se en aqueixa àmplia diversitat de gèneres, de la música cubana i americana, des del més tradicional al més modern o experimental, del ‘feeling’ a la nova cançó, passant pel jazz, la rumba, el so o el bolero, entre molts més.

Milanés porta més de sis dècades de reeixida trajectòria, que naixia a principis dels seixanta quan va començar a crear música en la seua Cuba natal a partir de múltiples influències. Després de rebre dos Grammy Llatins, en 2006, i un Grammy a l’Excel·lència Musical, en 2015, Pablo Milanés no ha deixat de produir, compondre i gravar, sobretot amb les en col·laboracions de músics cubans com: José María Vitier, Miguel Núñez i Chucho Valdés, entre altres.

En l’actualitat, Pablo Milanés prepara nous projectes, com el llançament internacional, que ja va presentar a Cuba, d’un disc d’estàndards de Jazz en anglés, compon nous temes que gravarà només amb la seua guitarra, i també treballa en la producció d’un àlbum, amb temes del seu repertori en salsa.

Les entrades per a aquest concert es poden adquirir per a la venda anticipada a través de www.auditoriotorrevieja.com. Presencialment, tots els dimecres (d’11.00 a 14.00 hores) en el Centre Cultural Verge del Carmen de Torrevella i dues hores abans del concert (19.00 hores), en la taquilla de l’Auditori.