El Cicle-Col·loqui de Cinema, Psicoanàlisi i Cultura que es desenvolupa en la Seu Universitària “Ciutat d’Alacant” des de l’any 2006 és espai de divulgació gratuït i obert a la ciutadania, estretament vinculat amb l’Associació “Anàlisi Freudiana” i el C.O.”El Molinet”.

Professionals de diversos àmbits i centenars de ciutadans d’Alacant comparteixen aquesta experiència que els permet prendre una pel·lícula com a pretext per a poder conversar una vegada al mes, sobre un tema triat.

El cicle, coordinat per Roque Hernández Núñez d’Arenas, Psicoanalista, Membre d’Anàlisi Freudiana i de la Xarxa Psicoanalítica d’Alacant ha seleccionat per al divendres que ve 10 de gener a les 19 hores, la pel·lícula “El cartero de Neruda” del director Michael Radford.

La seua sinopsi: Mario (Massimo Troisi) és un home senzill que accepta un ús de carter. El seu treball consisteix a portar el correu a un únic destinatari, el poeta xilé Pablo Neruda (Philippe Noiret), que viu exiliat en un xicotet poble italià. Mario se sent fascinat per la figura de Neruda, i entre els dos homes anirà creixent una gran amistat.