Per primera vegada a Espanya la Companyia de Ballet de Cuba Laura Alonso.
Laura Alonso, filla de la llegendària i aclamada mundialment Alicia Alonso, estrela absoluta de la dansa, dirigeix una gran companyia de ballet aplaudida internacionalment com és el Ballet de Cuba Laura Alonso. Per primera vegada la companyia de Laura Alonso viatja a Espanya i actuarà a La Nucia diumenge que ve 11 de desembre complint, precisament, 40 anys de trajectòria en el món de la dansa.
Els espectadors i les espectadores de l´Auditori de La Nucia tindran l’oportunitat de viure una gran nit de ballet amb el títol de major fama mundial “El Cascanueces” que enguany compleix 130 anys des de la seua estrena. Un ballet que deixa meravellats als qui el veuen, i que enganxa per a repetir i tornar-lo a veure, amb la màgica, inoblidable i bellíssima música de Tchaikovsky, la coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov, que han fet història en el ballet, i en aquesta ocasió l’adaptació i direcció de la premiada Laura Alonso. Entre altres premis, un dels més recents és el rebut per Laura Alonso en 2021 a l’Havana, el Premi Nacional de Dansa.
Nascuda a Nova York, Laura Alonso és filla de la mítica Alicia Alonso, “Prima ballerina assoluta”, i de Fernando Alonso, gran mestre i fundador del Ballet Nacional de Cuba. Laura Alonso va crear la seua escola i la seua companyia de ballet per a impulsar una pedrera de grans intèrprets de dansa que han sigut premiats internacionalment. La creació de la companyia Laura Alonso Ballet Company es remunta a l’any 1982 i en el marc del 40 aniversari de la seua creació, viatja de manera especial a Espanya per a oferir, en el marc d’una gira especial, a La Nucia, una gran interpretació.
“El Cascanueces” es va estrenar el 6 de desembre de 1892 amb la música de Tchaikovsky i el llibret de Marius Petipa basat en la història de E.T.A. Hoffmann, i després de 130 anys representant-se a tot el món, és el ballet més cèlebre, més aplaudit i més representat. En l´Auditori de la Mediterrània, diverses companyies internacionals, des de l’obertura del Auditori en 2007, han representat “El Cascanueces” i com és tradicional, al desembre, arriba una nova oportunitat per a posar en escena aquesta meravellosa creació de ballet.
I per primera vegada a Espanya i en el Auditori de La Nucia, serà el Ballet de Cuba Laura Alonso el que posarà en escena la història nadalenca en la qual un joguet, un ninot anomenat Trencanous, és un dels protagonistes, és un regal, entre tots els que s’entreguen al costat de l’arbre de Nadal en una festa, que deixa encantada a María que després tindrà un somni màgic en el qual Cascanueces es converteix en un príncep que la salvarà de greus perills, vivint junts una gran aventura.
Les entrades per a veure, per primera vegada a Espanya, al Ballet de Cuba de Laura Alonso representant en l´Auditori de La Nucia “El Trencanous” el diumenge 11 de desembre a les 19.00 hores estan a la venda al preu de 30 euros.
També hi ha entrades amb descompte especial i un preu de 26 euros per a menors de 16 anys, Escoles de Dansa, Carnet Jove, jubilats i pensionistes.
Entrades per a veure “El Cascanueces” a la venda en taquilles del Auditori de la Nucia i a través de Instanticket, web i telèfon: 902 444 300 o fent clic en l’enllaç: https://entradas.instanticket.es/lanucia/public/janto/
Enllaços directes per a la compra d’entrades de “El Cascanueces” amb el Ballet de Cuba Laura Alonso en l´Auditori de La Nucia:
https://entradas.instanticket.es/lanucia/public/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=111222CASCAN
https://www.instanticket.es/el-cascanueces-ballet-de-cuba-laura-alonso/?id=111222CASCAN