Alacant lluirà amb llum pròpia i es convertirà en el principal referent de la ciutat en moments especials o en dies commemoratius mitjançant el color amb el qual s’il·luminarà el Castell de Santa Bàrbara, el seu principal monument. L’àrea d’Infraestructures, que dirigeix Israel Cortés, ha iniciat les proves per a instal·lar el programa que permetrà el maneig d’aquest sistema d’il·luminació i que ha provocat que els alacantins vegen durant aquests últims dies canvis freqüents de color en el monument.

Israel Cortés ha ressaltat que “posarem en valor el nostre principal monument històric amb aquesta nova il·luminació que li permetrà lluir com a ensenya de la nostra ciutat i, especialment, es convertirà amb els colors en l’expressió d’Alacant en dies i moments importants com ocorre en les grans ciutats del món com per exemple de París amb la Torre Eifeel, Nova York amb el Empire State, entre altres”.

El projecte d’il·luminació del Castell de Santa Bàrbara té un pressupost de 380.000 euro i s’emmarca dins de les actuacions de la EDUSI Les Cigarreras per al desenvolupament dels barris compresos entre aquest castell i el de Sant Ferran. La iniciativa ha permés substituir els projectors anteriors per altres moderns de tecnologia LED, que permetran un estalvi anual en la factura elèctrica estimat en uns 50.000 euros, amb el que a l’inversió quedaria amortitzada en set anys.

Durant aquests últims dies els tècnics han iniciat el procés per a la instal·lació del programa informàtic que gestionarà els canvis de color i que es podrà activar des d’una aplicació en l’ordinador. Aquesta instal·lació es desenvolupa a través d’un protocol que permetrà mesurar els canvis de color, intensitat i fins i tot utilitzar diferents colors al mateix temps per a generar la imatge desitjada i que es desenvolupa aquests dies al llarg de dues setmanes.

Israel Cortés ha comentat que “l’objectiu és que puga posar-se en marxa amb el programa ja operatiu per al cap d’any, encara que els terminis per a la instal·lació del programa segons el protocol estan molt ajustats i qualsevol modificació podria allargar la seua posada en marxa”.

“Amb aquesta iniciativa Alacant lluirà des del seu Castillo de Santa Bàrbara com mai abans ho ha fet i podrà expressar els sentiments de solidaritat dels veïns d’Alacant en moments especials, en dates assenyalades o en dies commemoratius com fan ja altres grans ciutats del planeta” ha explicat el regidor d’Infraestructures.