L’aforament del Castell de santa Bàrbara, en aplicació de la normativa Covid-19, serà de 300 visitants per torn durant els pròxims dies de funcionament, segons dades de la Regidoria de Cultura.

El castell ha obert després de romandre tancat els últims mesos a conseqüència de la pandèmia. L’aforament estipulat del recinte, en circumstàncies completament normals, és de 900 persones per torn.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha aclarit que “treballarem aquests primers dies de reobertura atés un terç d’aquesta quantitat, a un màxim de 300 persones per tuno. Les pròximes setmanes s’avaluarà aquest procediment i, si tot evoluciona bé, d’acord amb la normativa sanitària, passaríem a admetre a la meitat de la capacitat total de visitants, és a dir a uns 450 per torn. Hem preparat quatre torns per jornada i estem ajustant les condicions perquè un dels centres més turístics de la província d’Alacant vaja recobrant el seu pols amb la idea de satisfer a alacantins i turistes”.

El castell ha obert amb algunes restriccions i amb dues zones visitables: Una lliure, que comprén els espais coneguts com Revellín del Bon Repós, Baluard de Santa Ana. I una altra que comprén el Conjunt Monumental: es requereix reserva prèvia on-line. Gratuïta.

S’habiliten, a més, 4 trams horaris d’accés, amb una duració màxima de 1h50′ cadascun d’ells. Per a més informació: https://www.alicante.es/es/equipamientos/castillo-santa-barbara i https://citaprevia.alicante.es/citaprevia/#/pedirCita

Accés pel carrer Vázquez de Mella

  • Servei d’ascensors tancat. Únic accés pel carrer Vázquez de Mella.
  • Aparcament del Castell Santa Bàrbara tancat.
  • Es recomana l’accés per als vianants per itineraris urbans:
  • Castillo de Santa Bàrbara per Parc La Ereta: Aquest itinerari s’inicia amb un recorregut pels carrers del Centre històric per a, una vegada aconseguit el Parc de la Ereta, oferir una vista espectacular ciutat i poblacions limítrofes i de la immensa Mar Mediterrània.
  • https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/castillo-de-santa-barbara-por-parque-la-ereta-43497330
  • Castillo de Santa Bàrbara per Muntanya Benacantil: En aquest cas, es proposa l’ascens a la fortalesa gaudint de les vistes de la Platja del Postiguet des de Verge del Socors, per a endinsar-se en el recorregut de senda per la cara oest de la Muntanya Benacantil que permet la vista de la zona nord de la ciutat i la muntanya alacantina. https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/castillo-santa-barbara-por-monte-benacantil-43497310
  • Accés vehicles de càrrega i descàrrega de passatgers el temps estrictament necessari: taxis, VTC, persones amb mobilitat reduïda, minibusos (longitud 8,50m i massa 6.800kg).
  • La Regidoria de Cultura es reserva les mesures que es puguen adoptar in situ per a garantir la seguretat dels visitants, que han de seguir les indicacions del personal municipal.