El Castell de Santa Bàrbara ha inaugurat l’exposició «Mar de Fusta» de Frutos María

El Castell de Santa Bàrbara ha inaugurat l’exposició «Mar de Fusta» de Frutos María

La sala Taberna obri les seues portes al públic a l’exposició «Mar de Fusta» de l’artista Fruitos María, que romandrà fins al 22 d’abril. Comisariada per l’alacantí Eduardo Lastres. Un total de 19 obres de fusta i metalls, tret tot del mar, conformen l’última mostra de l’artista, burgalés de naixement i alacantí d’acolliment. Des que en 1985, Fruits es va traslladar a Alacant, són nombroses les exposicions, tant individuals com col·lectives que ha realitzat.

Segons paraules de l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla «a través de Mar de Fusta, podrem gaudir una vegada més del seu treball. I estic convençuda que molts seran els alacantins i visitants que acudisquen a conéixer al Fruits més actual. Un ser estimat i valorat per companys, crítica i públic, és un regal a l’abast de molt pocs, però que només pot entendre’s després de molts anys de treball i dedicació»

Com ha explicat el comissari i amic personal de l’artista, Eduardo Lastres «el títol d’aquesta exposició fa al·lusió, a partir d’una rigorosa selecció a un treball prolífic i extens de l’autor, desenvolupat durant aquests últims anys, a la relació de l’expressió pictòrica sobre la materialitat de la fusta, treta del mar i reutilitzada per a compondre, a manera de collages, unes obres en les quals Fruits, amb vocació d’escultor, ens transmet les seues sensacions plàstiques, sobre diferents mesures i formes».

«El material tret del mar té unes característiques especials, la fusta ha patit unes transformacions, les parts més blanes s’han reduït, destacant les seues vetes més dures, canvis aprofitats per l’autor, com una textura de relleu significada per la intervenció pictòrica. La pàtina aportada pel mar és sensibilitzada per la intervenció que conjuga el relleu amb la pintura, creant un diàleg entre l’acció de l’agent natural i la mirada de l’artista que recull, fragmenta, recrea aquesta labor de creació que la mirada assumeix en el diàleg amb la naturalesa», explica Llastos.

Les dimensions i característiques de l’obra exposada ens dóna idea de l’afany de volum de Fruits, aconseguint diferents dimensions amb les quals es debat en el coneixement de l’estructuració de l’espai, partint de la geometria més bàsica, que va matisant amb l’aportació de la complexitat de la pintura.

El color, protagonista important de la seua concepció de l’espai i del tractament de la matèria, tempera els volums o els altera, donant llibertat a la seua visió personal, que a través de referències i cites a l’art, recolzades en la seua mirada selectiva, eminentment sensitiva, provoca l’interés en l’espectador en sentir-se partícip d’una idea que no el deixa indiferent.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X