L’esdeveniment més important de la temporada recorre les principals fites de la fortalesa des del segle XIII al XIX amb ambientació especial i xarrades oferides per historiadors
La recreació es realitzarà els dies 3, 4 i 5 de desembre de manera gratuïta amb la instal·lació de grans tres àrees: l’època musulmana i la reconquesta, Felip II i els atacs barbarescos i les guerres de Successió i d’Independència
La vicealcaldessa anima “a alacantins i visitants a acostar-se al Castell aquests dies per a conéixer d’una manera divertida la seua història i gaudir d’un ambient únic”
El Castell de Santa Bàrbara recrearà els moments més importants de la seua història el pròxim “pont” de la Constitució amb la posada en escena de campaments, canvis de guàrdia, combats i detonacions, així com xarrades explicatives de cada període històric -entre el segle XIII i el XIX- impartides per historiadors.
La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha animat a “alacantins i visitants a acostar-se al Castell aquests dies per a poder conéixer de manera divertida la seua història i gaudir d’un ambient únic amb família i amics”. “Conéixer el nostre patrimoni és el primer pas per a voler-lo i cuidar-lo i aquesta activitat ofereix una oportunitat d’or en aquest sentit”, ha afegit.
La recreació es realitzarà els dies 3, 4 i 5 de desembre (dissabte, diumenge i dilluns) de manera gratuïta. En zones diferenciades de la fortalesa s’instal·laran tres grans àrees: l’època musulmana i la reconquesta per part d’Alfons X (segle XIII), així com la presa posterior per part de Jaume II; la remodelació de la fortalesa empresa per Felip II i els atacs barbarescos (segles XVI i XVII); i la Guerra de Successió Espanyola i Guerra de la Independència (segles XVIII i XIX).
Esatur, l’empresa encarregada de la dinamització del Castell, ha preparat aquest cap de setmana temàtic coincidint amb l’aniversari de la reconquesta de la fortalesa el 4 de desembre de 1248. Una mirada al passat que portarà al present la vida en la Castillo en cada etapa històrica. Així, cada campament estarà ambientat amb els uniformes, les botigues i les armes de l’època. En el campament del segle XIII també seran presents els cavalls, mentre que en la zona reservada per als segles XVIII i XIX es podrà gaudir dels canvis de guàrdia a les portes principals i de trets de fuselleria i canons.
Experiències gastronòmiques
En paral·lel continuen les experiències gastronòmiques km0 que continuaran realitzant-se aquests dies. Totes les experiències es poden reservar a través de la pàgina web castillodesantabarbara.com.
Les degustacions de vins D.O. d’Alacant es realitzen els dissabtes i diumenges a les 13 hores, les degustacions de xocolates i torrons tenen lloc també els dissabtes i diumenges a les 11 hores i, a les 12 hores, els tastos de cerveses artesanes.